“DAHA ÖNCE NEREDEYDİNİZ?”

Memur Sen’in bir emek örgütünden daha çok bir siyasi partinin arka bahçesi olarak çalıştığını söyleyen Kahveci, “Sendikal tarihimizi iyi bilenler bu arkadaşlarımızın 90’lı yıllarda sendikal mücadeleye ne kadar uzak olduğunu ve hatta memurların sendika kuramayacağını söylediklerini iyi bilir. Şimdi ne oldu da başımıza sendikacı kesildiler…” diye konuştu.

“SENDİKACI MUHALİFTİR”

Aşkar ve yönetiminin emek adına ideolojik örgütlenme ve kadrolaşmaya gittiğinin altını çizen Kahveci, şunları söyledi: “Oysa emek örgütleri emekçilerin yanında olur, iktidarın karşısında muhaliftir. Gerekirse emekçilerle el ele kol kola birlikte hareket etmesini bilir. Bugünkü yapıda Memur Sen böyle bir çaba içinde olmamıştır.”

“RAKAMLAR ORTADA”

Aşkar’ın “Yalandan ağlamayın” şeklindeki sözlerine de söyleyecek sözümüz var. Kimsenin yalandan ağladığı falan yok. Her şey açıkça ortadadır. Son yapılan müdürler atamasında “Adaletsizlik yoktur” diyenlerin ne kadar adaletsiz davrandığını tüm eğitim camiası görmüştür. Atanan 115 müdürden 72’sinin Eğitim Bir Sen’li, 27 tanesi Türk Eğitim Sen’li, 6’sı Eğitim Sen’li, 2’si Aktif Eğitim Sen’li ancak Eğitim İş’li müdürler soy kırımına tabi tutulmuştur. Rakamlar gerçeği gösteriyor. Kimse kimseyi aptal yerine koymasın.”

“KOMİSYONDA REZALET YAŞANDI”

“Biz bu oyunları yiyecek insanlar değiliz. Müdürler komisyonunda büyük bir rezalet yaşanmıştır. Aşkar’ın “CHP ya da MHP iktidar olda bir tane Memur Sen’li müdür koltuğunda oturamazdı” şeklindeki açıklamalarına da yanıt veren Kahveci, “Siyasetin kendi kadrolarını kurması kadar doğal bir şey yok. Ama bunu müstahdeme kadar düşürmenin mantığı da yok. Bu atamalar AKP’nin 50 yıl iktidarda kalmasına yönelik yapılan ideolojik bir yapılanmadır. Bu atamalar Milli Eğitim Camiasında büyük bir kamplaşma ve kutuplaşmaya dönüşmüş, çalışma barışını bozmuştur. Laik eğitim sistemi yok edilmiştir. Bilimsel çalışmaların önü kesilmiş, inanca dayalı bir eğitim sitemi modeli hayata geçirmiştir.

“MEMUR-SEN GÖLGE BAKANLIK YAPIYOR”

“Zonguldak geneli itibariyle yapılan bu atamaların eğitim kalitesini de düşürdüğü yapılan istatistiklerde ortaya çıkmıştır. Zonguldak, Türkiye sıralamasında olması gereken yerin çok aşağısındadır. İşte bu örgütlenme tarzı eğitim camiasının üzerinde büyük tahribatlar yaratmıştır. Kısaca bizden olan yaşar, bizden olmayan yaşayamaz mantığı hakim olmuştur.  Memur Sen artık kabine dışın bir gölge bakanlık görevi yürütmektedir. Hükümet sıkıştığında hemen mitingler düzenlemeye çalışmaktadır. Sendikadan öte bir siyasi parti gibi çalışıyorlar. Toplu görüşmelerde kamu çalışanlarını satan Memur Sen bunu hesabını tarih önünde verecektir.”

“DİK DURAMADILAR”

“Kamu adına çalışanların toplumsal menfaatleri ön planda tutması gerekir… Toplu sözleşme görüşmelerinde dolar 1.850 liraydı… Dolar bugün 2.300’ü geçti. 3+3’lük zam bunun neresinde… Sonuçta gelinen noktada kamu çalışanlarını satmışlardır. Sendikalar, siyaseten yakın oldukları partilere de yanlış politikalar karşısında dik durabilmeli. Biz geçmiş dönemde siyaseten yakın olduğumuz partinin kapısına siyah çelenk koyduk. Bugün onlar kamu çalışanlarının hakları gasp edildiğinde AKP’nin kapısına siyah çelenk koyabildi mi? Koyamazlar. Çünkü o irade onlarda yok.”

“ADALET HERKESE LAZIM…”

“Kendinden başka hiçbir düşünceye yaşama hakkı tanımayan, darbeci ilan eden Memur Sen’liler, 12 Eylül döneminde binlerce insan darbe mağduru iken neden susuyordu…

Memur Sen’in kamu çalışanlarına yaptığı kötülük, ayrımcılık, adam kayırma hiçbir din ve inançla da bağdaşmaz… Bu tek kelimeyle takiyeciliktir… Bu arada Sayın Aşkar gazetenize verdiği röportajda İnkılap Tarihi öğretmeni olduğunu söylemiştir. Kendisi neden eksik söyleme ihtiyacı duydu bilmiyoruz ama o dersin tam adı T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük’tür. “T.C.” ve “Atatürk” kelimelerini ağzına almaktan çekinen Sayın Aşkar, bu demecinde fikrinin ne olduğunu da ortaya koymaktadır.”