Ülkelerden şehirlere, şekilden şekile, renkten hıza, ışıktan düzleme gidiş gelişler ve dönüşümler yaşayan sanatçı Renan Ertosun bilindiği gibi bunu tablolarına yansıtıyor.

Bir dönemler Zonguldak’ta avukatlık yapmış ve daha sonra Side’de 5 yıldızlı bir otel açarak turizm sektörüne geçmiş bulunan “Zonguldak’ın Kıvırcıkları” adlı kitabın da yazarı, geçtiğimiz yıllarda vefat eden Yakup Ertosun’un kızı olan Renan Ertosun’un 30 üzeri yurtiçi ve yurtdışı karma sergisi var.  Renan Ertosun'un " Renk, Hız, Hareket" isimli 20. kişisel sergisinde renk, hız, hareket mottusuyla yaptığı resimlerde sanatçının ilham kaynağı ise otomobil, uçak ve tekneler.

Niş Art Gallery'deki sergisinde çeşitli boyutlarda tuval üzerine akrilik işleri yer alan Renan Ertosun, resimlerinde dışavurumunu yoğun bir alan-tuşe-ışık bileşkesi ile sunuyor. Burada "RENK, HIZ, HAREKET" kavramsal bazda oluşuyor.

Niş Art Gallery Hüsrev Gerede Caddesi No:84 Teşvikiye-Şişli İstanbul adresinde açılacak olan sergi

7 Şubat – 17 Şubat tarihleri arasında gezilebilir. Renan Ertosun tüm Zonguldaklıları sergisine davet ettiğini söyledi. (Nermin Akkaya)