Fatih Özdemir: (Emekli)

ÖBÜR DÜNYADA DOKUNULMAZLIK YOK

Ben emekliye 24 TL zam verip de kendi zamları için 100’de 100, 200 ‘e olur diye el kaldıran seçilmişlerin tamamına hakkımı haram ediyorum. Sadece kendini ve çevresini düşünen bu tür insanlara lanet  olsun diyorum, bunlar hiç ölmeyeceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar, öbür dünyada sanmasınlar ki iki elim yakalarında olmayacak. Unutmasınlar orada dokunulmazlık zırhının arkasına saklanamayacaklar. 1200 TL emekli maaşım var artı 24, hepsini ben devlete bağışlayayım benim bütün geçimimi sağlasın, ben beceremiyorum. Devletimin hesap uzmanları geçinmeyi becerebiliyorsa nasıl olacağını ben de bilmek isterim.

Dilek Korkmaz: (İşyeri sahibi)

GÜNDE BİR SİMİT

32 simit parası, günde bir tane.  Ooo diğer aya da iki simit artıyor, daha ne olsun? Bunu da verdiklerine şükür. 9 milyon emekli bir araya gelse hükümeti devirir ama nerdeeee?

Mukadder Yalçınkaya: (İşyeri Sahibi)

GÜNDE BİR EKMEK BİLE DEĞİL

Günde bir ekmek bile alınamıyor. Böyle bir zam komik denecek kadar da ilginç. Kendilerine gelince binlerce lira, emekliye ekmek bile alamayacak kadar para…

Erdal Aksu: (Bağ-Kur Emeklisi)

NALINCI KESERİ KENDİNE YONTAR

Vekiller kendilerine gelince bin liraları telaffuz ediyorlar, emekliye gelince işte en düşük zam 24 lira. Şimdi iş mi bu? Adalet mi bu? Yıllık enflasyon ilan edilenin çok üstünde. Zaten verilen üç kuruşluk zam çeşitli mallara gelen zamlarla geri alındı bile. Ne olacak işte, nalıncı keseri kendine yontarmış, bizim vekillerimiz de kendilerini düşünüyorlar, bizi değil. Bu parayla tüplü arabayla 50 km’lik yol gidersin, geri de dönemezsin…

Bayram Kıran: (İşyeri sahibi)

HİÇBİR İŞE YARAMAZ

Hükümetin emekliye reva gördüğü bu zam hiçbir işe yaramaz, zaten fiyatlar almış başını yürümüş, elektrik zammı, akaryakıt zammı vs. gibi zamlar emekliye verilmiş olan bu son zammı zaten silip götürmüş. İntibakı bile yapılmamış olan emeklinin hali felaket. İçkiye yüzde 10 zam yaptılar, emekli aylıklarına yüzde 2 buçuk. Tahminimce seçimlerde halk bunun hesabını sorar.

Aslan Ok: (Emekli)

İKİ KADEH RAKI PARASI BİLE DEĞİL

24 lira çok komik bir rakam. Böyle bir zam emekliyi süründürür. Bu para iki kadeh rakı parası bile değil. Zor şartlarda yaşam savaşı veren emekli belini doğrultamaz. Bir ayda 24 defa umumi wc’ye gitseniz, alın size işte verilen zam gitti.

Erdoğan Dilek: (Emekli memur)

HERKES MEMNUN

Nasıl olsa her şeye razı bir toplum yarattılar, herkes memnun…

Kadırgalı Bekir Usta: (Emekli)

BUNUN ADI ZULÜM

 Biz bu zulmü hak etmiyoruz, bazı vatandaşlarımızın AKP tutkusu maalesef milleti ne hale düşürdü, “Yirmi sekiz bin lira telefon konuşması yetmiyor” diyen milletvekilleri bu milletin ahını nasıl üzerlerinden atacaklar merak ediyorum, bu verilen zamma söylenecek söz bulamıyorum. Hep millet diyorlar ya, bu millet bir tokat atarsa tam atar, bunu böyle bilsinler. Artık bu oyunlar bitsin diyorum.

Yavuz Avcı (Güneydoğu Gazisi)

EMEKLİNİN İŞİ ZOR

Emekliler için çok düşük bir zam. Düşünün bir emekli bu parayla bir kerede 4 bira bile içemez. Yani komik bir rakam. Zaten içki ve sigaraya yapılan zamlar, gelen zammı çok önceden götürdü. Emekli aylıklarına yeni bir formül getirilmesi gerekir kanısındayım.