Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta sezonun ikinci yarısını Batman Petrolspor yenilgisiyle açan Zonguldak Kömürspor’da Teknik Direktör Cahit Terzi, toparlanmaları için galibiyete ihtiyaçları olduğunu ve bunu Gaziosmanpaşaspor ile yapacaklarını söyledi. Kırmızı-lacivertli takımın idmanı öncesi basın mensuplarına açıklama yapan deneyimli çalıştırıcı, camia ve taraftara seslendi. Yenilgi sonrası yapılan eleştirileri hak etmediklerini  belirten Terzi, eleştiriyi kendilerine değil,  kulübe destek olmayan yerlere yapmalarını söyledi.

“ÇIKIŞA GEÇMEK İÇİN GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VAR”

“Önümüzde oynanmamış 16 maç var, iki hükmen alacağımız maçlar. Şuan liderle aramızda 5, ikinciyle aramızda 3 puan fark var. Bunlar 3 puanlık sistemde çok önemli puan farkları değil. Önemli olan bir an önce toparlanmamız. Çıkışa geçmek için galibiyete ihtiyacımız var. Bunu da Gaziosmanpaşa maçıyla yapacağız”

“İNADINA BU İŞİ BAŞARACAĞIZ”

“Bu lige en iyi yerde bitireceğiz. Ben çocuklara inanıyorum, mevcut olan kadroyla gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.  Bizim için “geçen senede bu takım şampiyon olamaz”, “bu takım küme düşer” diyorlardı. Bu sene de  aynısı söylüyorlar. İnadına bu işi başaracağız. Ya Şampiyon olarak çıkacağız, ya da Play-Off’tan çıkacağız. Bunun iki  yolu var, iki yoldan bir tanesini mutlaka gerçekleştireceğiz. Buna ekip olarak inanıyoruz, buna taraftarlarda inansın.
Geçen sezonda böyle kriz anları yaşadık, 4-5 hafta üst üste puan kaybettiğimiz haftalar olmadı mı? Bu senede kriz anını en güzel şekilde çözeceğimiz”
“ELEŞTİRİYİ HAK ETMİYORUZ”

“Sosyal medyada bakıyorum eline klavye alan yazıyor. Hiç yakışmıyor, bizler bunu hak etmiyoruz. Yazılacak yerlere yazın, şehrin kaynaklarını hakarete geçirmeyen insanlara yazın. Bu şehrin seçilmiş insanları var, zahmet edipte bir telefon edip Federasyon Başkanını arayamıyorlar. İnsanlar bizi elindeki kaynakları aktarmayan yerleri suçlaşın”

“ŞUAN OYUNCU ALMA ŞANSIMIZ YOK”
Konyaspor’un Şampiyon olan kadrosunda yer alan sol bek oyuncusunu almayı planlıyorduk. 40 bin tl bir maliyet söz konusuydu, parayı veremedik Sakaryaspor’la idmanlara başlamış.
70-80 milyar peşin para istiyorlar, bunun yanında kulübü de para istiyor. Başkan para bulmak için her gün 50 yeri dolaşıyor. Şimdi biz adam alamıyorsak bu bizim istemediğimizden değil ki paramız olmadığından. Bu şehirdeki insanlar düşünsün. Biz bugünlere iddiadan kazandığımız paralarla geldik, aldığımız maçlarla kazandık bu paraları da. Artık biraz saygı göstersinler, futbolda yenmek olduğu gibi yenilmekte var.

 

Terzi, Mehmet Çiloğlan’ın takımdan ayrılmasına açıklık getirdi:

 

ÇİLOĞLAN BİZİ SATTI

 

Mehmet Çiloğlan’ın takımdan ayrılışı hakkında konuşan Terzi, Son beş dakikada Şampiyonluğu kaybeden takımın oyuncusuydu Mehmet Çiloğlan. Biz tekrar takıma kazandırmak istedik. Peşinatını maç başlarını alacaklarını ödedi yönetim.
Devre arası oldu bizimle çalışmalara devam etti. Sonra 2 haftalık kampımıza da katıldı. Kampın son günü gitmek istediğini söyledi. Bunu bize 15 gün önce söyleseydin. Bizde ona göre hazırlığımızı yapardık. Şimdi bu profesyonel futbolcuya yakışır mı? Kulüp sana ne istediysen yapmış her türlü görevini yerine getirmiş bir kulüp. Batman maçında Çiloğlan sağlam kafayla oynasaydı biz belki oradan galip ayrılacaktık. Tabiri caizse bize son anda sattı.
Bu profesyonellik falan değil, dürüst olan devre biter ayrılmak istediğini söyler. Maç haftasına girmişiz, rakibimiz Batman istiyor. Burada çok farklı işler var” dedi.