Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) ev sahipliğinde ve Judo Federasyonu Başkanlığı’nın 2015 yılı faaliyet programı dahilinde Büyükler Bay-Bayan Türkiye Judo Şampiyonası müsabakaları başladı.

Judo Federasyonu Eski Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bektaş anısına düzenlenen Judo Şampiyonası bugün başladı. BEÜ Kapalı Spor Salonunda düzenlenen şampiyonaya Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Zonguldak Genlik spor il Müdürü Uğur Akdeniz ve 479 sporcu katıldı. Şampiyonaya 52 ilden 24 İdareci, 83 Antrenör, 299 Erkek sporcu 180 Bayan sporcu katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda şampiyonanın açılış konuşmasını Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal yaptı. Uysal, şampiyonaya katılan sporculara başarılar dileyerek, şunları söyledi:

"Sporcularımızın şunu bilmesini istiyorum; 2016 Olimpiyatları’nın bazı müsabakaları başladı. İlk altı aylık kısmı tamamlandı, diğer beş aylık kısmı var. Mayıs ayının sonuna kadar birinci periyot devam ediyor. Halen bu yarışmada puan toplama şansı var. Dolayısıyla buradaki yarışları iyi değerlendirin, kendinizi iyi gösterin, milli takıma katılmak ve oradaki puan müsabakalarında yarışma hakkını elde etmek için hocalarınıza ve milli takım ekiplerinize en iyi performansınızı gösterin. Bulgaristan’da yapılacak 2. periyotda sizler de yarışma hakkını elde edin. Bunu özellikle hatırlatmak istedim. Özelikle antrenör arkadaşlarımız sporcuları bu yönde yönlendirirseniz hala şansımız var. Geriye 7 tane maç kaldı. Halen şansınız var. Lütfen iyi değerlendirin."

Konuşmasının ardından Uysal, hayatını kaybeden Judo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Bektaş’ın eşi Nurşen Bektaş’ı sahneye davet ederek plaket takdim etti.

Düzenlenen organizasyonla ilgili duydu ve düşüncelerini aktaran Nurşen Bektaş, ”Böyle güzel bir sporcu arkadaşlar arasında bizleri de çağırdığınız için çok teşekkür ederim. Sevgili eşim Hüseyin Bektaş’ı tekrar rahmetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından müsabakalar start alarak 52 ilden gelen sporcular birbiriyle kıyasıya yarıştı.