Zonguldak’ta siyasetin merkezindeki duayen isim Ünal Çakmaklı bir hafta önce Halkın Sesi Gazetesi’ni arayıp beni sormuş. Bana konu biraz geç iletildi.

Dün kendisini aradım, bir takım soruları bir solukta cevapladı.

Ünal Çakmaklı; okuyan, araştıran, soruşturan, 50 yaşından sonra İngilizce öğrenen değerli bir büyüğümüzdür.

“Değerli başkanım, öncelikle ülke ve Zonguldak adına bir fotoğraf çek desem nasıl görüyorsun?”   dediğimde başladı kahkaha atarak gülmeye ve “Muzaffer, sen deneyimli bir gazeteci olarak benim neden güldüğümü anlarsın.” dedi.

Ben de kendisine “Ağlanacak halimize mi gülüyorsun başkanım?” diye karşılık verdim. Çakmaklı ise, “Sen benim ne demek isteğimi anladın. Fazla söze gerek var mı?” diyerek telefonu kapatırken birlikte ömrünü geçirdiği Leyla Hanım’a da selam söyledim. Kendisi de aile olarak bizi takip ettiğini, kızımım her dönem iftihar karnesi getirmesinden duyduğu memnuniyeti aktardı.  Oğlumun çakı gibi asker olmasını dahi takip ederek “Gelinime selam söyle” demeyi her zamanki gibi unutmadı.

Kah Kah Kah…

 *****               *****               *****

Süleyman Caner

Zonguldakspor kulüp başkanı olarak her gün bir sayfa halkın karşısına çıkan Süleyman Caner’in ünü AK Parti genel markizine kadar ulaşmış olmalı ki; genel merkez, il başkanlığı konusuyla ilgili kendisini davet etmiş ancak kendisi, “Benim tek bir hedefim bulunuyor; Zonguldakspor’u ikinci lige çıkarmak.” diyerek teklifi nazikçe geri çevirmiş.

AK Parti, iktidar partisi. Onun Zonguldak İl Başkanlığı Vali kadar önemli bir makam. Elinin tersi ile teklifi geri çevirmesi bence fair play ödülü almasına yeter de artar.

Zonguldakspor başkanlığından Süleyman Caner ayrılsa inanın kim gelirse gelsin mevcut yönetim başkanla ayrılır. Birkaçı Demir Soyadı taşıyan Salih ya da Erdoğan ismine göre liste de olmak ister. Belki daha güçlü yönetim kurabilirler ancak benim edindiğim bilgiye göre Zonguldakspor konusunda, aile sıkıntı yaşamak istemiyor.

TIRI VIRI GAZETECİ MÜSFETTELERİ

Sahibinin sesine göre yazılarına ayar veren gazeteci tiplerini görünce şaşırmıyorum. Bu tiplerin kendi çıkarları, geçmişte yaptıkları konuşma ve yazıları, ne kadar ayak yaladıklarının işaretidir. Benim tezgahımdan geçen bir takım haddini bilmezler, yandan çarklılar, bana gönderme yapıyorlar. Bana zamanında yalvaran kişiler, işine geri aldırdığım kişiler, benim açımdan ölçülemeyecek kadar küçük isimlerdir. Ben oralara kadar inemem. İşim var, gücüm var.