Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin kitap dağıtımı için gittiği Alparslan Ortaokulu’nda bir sürprizle karşılaştı.

Arkadaşlarının yardımıyla, kendisini manuel tekerlekli sandalyesi ile karşılayan Alparslan Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Emirhan Kavalcı, Şahin’e ‘hoş geldiniz’ derken, Başkan’ın; ‘Nasılsın?’ sorusuna; ‘Çok iyiyim, sizin sayenizde dışarı çıkabiliyorum’ dedi.

Şahin’in talimatıyla daha önce kendisine manuel tekerlekli sandalye verilen Emirhan, bu sayede dışarı çıkabildiğini söyledi. Şahin, kendisini karşılayan Emirhan’ın sözleri üzerine duygulanırken, ‘dışarı çıkamıyor mu bu çocuk?’ diye sordu. ‘Evinde de var sandalyesi, okulda da olması gerekiyor. Bu sandalye okulda duruyor. Sabahleyin arkadaşları karşılıyor” cevabını alan Şahin, bunun üzerine, “Bunu akülü sandalye ile değiştirelim, kendisi gelsin, kimseye de ihtiyacı olmasın” dedi.

Küçük Emirhan’ın yüzündeki mutluluğu gören Şahin, ‘Şimdiden yüzü güldü’ diyerek hemen danışmanlarına talimat verdi ve Emirhan’a akülü sandalye getirilmesini istedi. Emirhan’ın akülü sandalyesini rahatça kullanabileceği ve okula girebileceği yolun genişletilmesi ve meyillendirilmesi talimatını da veren Şahin, Emirhan’a; “kimseye muhtaç olmadan gezersin, biz bunu kısa zamanda yapacağız” dedi.