Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde CHP İlçe Başkanlığını vekaleten yürüten Hamza Başören, Merkez Yürütme Karar Kurulu (MYKK) tarafından belirlenen yeni ilçe başkanı Fuat Kalaycı’ya görevini teslim etti.

Parti binasında yapılan devir teslim törenine; İl Başkanı Ertuğrul Koltuk, 22. Dönem Zonguldak Milletvekili ve aday adayı Harun Akın, CHP İlçe Başkanı ve Milletvekili aday adayı Umut Başoğlu, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye meclis üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Devir teslim tören öncesi konuşma yapan Hamza Başören, MYK tarafından belirlenen isimle atanan yeni İlçe Başkanı Fuat Kalaycı’ya İlçe Başkanlığı sürecinde başarılar diledi. Başören, “Bu akşam çok önemli ir akşamdır. 25 Aralık’ta bir önceki İlçe Başkanımız Umut Başoğlu’nun milletvekilliği aday adaylığı neticesinde görevinden istifa etmesinden dolayı görevi vekaleten ben aldım. Bu süreç 1 ay gibi oldu. Daha sonra atamayla ilgili MYK’nın verdiği karar göre yeni Başkanımız Fuat Kalaycı İlçe Başkanı olarak atandı. Bundan da onur ve gurur duyuyoruz. Başkanımız, yönetimi kurulu ve hep beraber önümüzdeki 2015 seçimleri sürecinde inşallah çalışacağız” dedi.

“KALAYCI, PARTİMİZİ ÇAYCUMA’DA BİRİNCİ PARTİ YAPACAKTIR”

CHP Zonguldak İl Başkanı Ertuğrul Koltuk ise, mevcut İlçe Başkanı iken 2015 Milletvekili seçimleri için partisinden istifa ederek milletvekili aday adaylığı süreci sonrası vekaleten bakan Hamza Başören’e 1 aylık çalışmalarından dolayı teşekkür ederek MYK’nın belirlediği yeni İlçe Başkanı Fuat Kalaycı’ya başarılar dileyerek, “Burada Çaycuma İlçe Başkanımız Umut Başoğlu’nun milletvekili aday adayı olması nedeniyle ilçe yönetiminde bir boşalma oldu. Bu boşalmadan sonra tabii ki onun yerine vekalet eden Hamza kardeşimiz oldu. 1 ay burada İlçe Başkanlığı görevini sürdürdü. Bu 1 ayki çalışma döneminde verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra yönetimde kendisinden bizlere katkı vereceğini inanıyoruz. Bildiğiniz gibi bugün MYK vardı. Uzun süren aradan sonra toplanan MYK’da bir isim belirlendi ve elimize ulaştı. Tabii biz bunu bir an önce yerine ulaştırmak zorundaydık. Hemen buraya geldik ve kendileriyle iletişim kurduk. Ben yeni İlçe Başkanımız olan Fuat arkadaşımızı yakından daha iyi tanıyorum ve beraber siyaset yaptık. Kendisi Çaycuma da çok başarılı olacaktır. Partimizi Çaycuma da Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımızla beraber birinciliğe taşıyacaktır. Buna inanıyorum. Kendisine İlçe Başkanlığı döneminde de başarılar diliyorum” diye konuştu.

“HIZLI ÇALIŞARAK PARTİMİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIM”

Merkez Yürütme Karar Kurulu (MYKK) tarafından Çaycuma İlçe Başkanlık görevine seçilen Başkan Fuat Kalaycı da 2015 seçimlerine hızlı çalışarak partisini başarıya ulaştıracağını belirterek herkese teşekkür etti. Kalaycı, “Partimin bana güveninden ve partimin bana vermiş olduğu İlçe Başkanlığı görevini önümüzdeki seçimleri de dikkate alarak barış, huzur ve hızlı çalışma prensibi içerisinde çalışarak başarıya ulaştıracağımıza inanıyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“FUAT BAŞKANIMIZA BAŞKANLI SÜRECİNDE BAŞARILA DİLİYORUM”

CHP İlçe başkanıyken Haziran ayında yapılacak olan milletvekilliği seçimi için partisinden istifa eden Umut Başoğlu ise,”Ben milletvekili aday adaylığı için 25 Aralık 2014 tarihinde partimden genel merkezimin vermiş olduğu genelgeye tam uyarak istifa ettim. Bu süreç içerisinde yönetim kurulunda görev yapan İlçe Başkan Yardımcılığında görev yapan Hamza Başören’i vekaleten bu görevi yürüttü. Bu süre zarfında öncesinde olduğu gibi 1 aylık süre gibi gerçekten başarılı çalışmalar yaptılar. Merkez Yürütme Karar Kurulumuz (MYK) bir karar verdi. Verdiği kararla Çaycuma Belediye Meclis Üyemiz ve partimizin gençlik kollarından gelen, yönetim kurullarında görev almış, bu noktada Çaycuma da sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yapmış, yönetimlerinde görev almış sevgili ağabeyimiz Fuat Kalaycı’yı İlçe Başkanı olarak atadı. Biz bu anlamda bunun gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Kendisine bundan sonra bu süreçte başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“KALAYCI, PARTİMİZE FAYDALI OLACAK KİŞİDİR”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da, Merkez Yürütme Karar Kurulu (MYKK) tarafından İlçe Başkanlığı görevine atanan Fuat Kalaycı’ya başarılar diledi. Kantarcı, “Çaycuma yerel seçimlerden sonra çok olumlu bir hale geldi. Yeni İlçe Başkanımız olan Fuat Kalaycı sakin kişiliğiyle, denge kurma konusunda hem tecrübesi hem de ustalığı bu partimize çok faydalı olacak. Biz Çaycuma genelinde birinci parti olma geleneğini yakalayacağız. Bende üstüme ne düşerse Fuat arkadaşımıza ve yönetim kuruluna elimden ne gelirse yapacağım. Başarı için şuandan itibaren her şeyimiz var. Ben partimize ve camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.