31 Mart Sonrası Zonguldak ve Siyaset…

Abone Ol
Zonguldak’a hizmet gelsin, bu şehir kimlik kazansın istiyoruz. Bunun için de hem bilinçli vatandaşlar hem de kendisini halkına adayan yöneticiler gerekiyor.

Aslına bakarsanız, “Nasılsanız öyle yönetilirsiniz” hadisesini bir kısır döngü halinde yaşıyoruz. Kentin sorunlarına değinip, nasıl bir çıkış yolu bulunabileceği yönündeki fikirlerimizi dile getiriyoruz. Biz ne kadar anlatırsak anlatalım, eğer şehri yönetenler uyum içinde olmazsa bütün çabalar boşa çıkıyor.

Önce bu şehre bir kimlik kazandırmak gerekiyor. İşsizlere iş aş vermek, yolsuzlara yol yapmak, çoluk çocuğa parklar bahçeler ve yaşanılası bir kent bırakmak hepimizin; ama ilk önce şehri yönetenlerin ve milletvekillerinin boynunun borcudur.

***

31 Mart 2018
Yerel seçimlerinin üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Partilerdeki çalkalanma henüz durulmadığı için hizmetlere, projelere bir türlü sıra gelmedi. 

Bakın şehrin sorunları devam ederken, siyasi partilerde durum nedir, kısa bir göz atalım:

Önce MHP Merkez İlçe Başkanlığı’nda bir değişiklik oldu. Yıllarını ülkücü hareket çizgisine adamış Niyazi Kıransoy’un genel merkez tarafından görevden alınması şaşkınlıkla karşılandı. Her ne kadar kol kırılır yen içinde kalır düşüncesiyle hareket edilse de bu beklenmedik gelişmeye yönelik tepkiler ve kırgınlıklar yaşanıyor.

Gelelim yılların müzmin(uzun süreli, değişmeyen) ana muhalefet partisi CHP’ye… Orada da ortalık epeyi karışık. Önce merkez ilçe başkanlığı yapılmıştı. Çok adaylı başlamıştı. Bazı adaylar son anda çekildi. Karşıt görülen bazı adaylar, güçlü rakipleri karşısında ittifak yaptı. Açıkçası dün karşı karşıya geldiğin biri ile yan yana görünmek zorunda kalmak, her insanın harcı olmasa gerek!

Neticede çok adaylı başlayan kongre sürecinin galibi Ebru Uzun oldu. Hayırlı olsun.

Hafta sonu ise il kongresi tamamlandı. Yine çok adaylı başladı. Gazeteci ve sendikacı kökenli, çevresiyle iletişim problemi olmayan Turhan Oral ile Mali Müşavir ve dürüst kişiliğiyle kendini sevdiren Tahsin Erdem, adaylıktan çekildiler.

Sonuç itibariyle iki ismin yarıştığı kongreden değişim çıktı. Yıllar sonra Zonguldak Belediyesi’ni kaybeden bir partinin İl Başkanı Hakkı Güney, sâbık(geçmiş) belediye başkanlarından Nadir Pulat’ın oğlu Murat Pulat karşısında kaybetti.

Bu değişiklik isabetli olmuş mudur, bunu da zaman gösterecek.

Gelelim iktidar partisine…

Bana göre en pürüzsüz bir dönem geçirmesi gereken parti, AKP’dir. Fakat orada da sular durulmuş değil.

Mesela yıllar sonra Zonguldak Belediyesi’ni kazanmış bir partinin Merkez İlçe Başkanının görevden alınacağı yönündeki iddialar dolaşıyor ortalıkta. Bu kendi ayağına kurşun sıkmak değil midir?

Belediye Başkanı Selim Alan, il ve merkez ilçe başkanlarını görevden aldırmak için genel merkeze şikâyet ettiği söylentilerini yalanlıyor. Ancak kamuoyu ‘her şeyin yolunda olduğu’ söylemine pek ikna olmuş görünmüyor.

Bu arada belediye meclis üyelerinden Aydın Arıcı’ya yönelik söylentiler de teşkilat içinde huzursuzluk oluşturuyor.

Siyasi parti teşkilatlarında durum böyle.

Hal böyle olunca, nasıl birlik beraberlik sergilenecek de bu şehre kalıcı hizmetler gelecek doğrusu ben de merak ediyorum!

Halbuki Karaelmas mahallesi, Gazipaşa caddesi ve Kapuz Uzunkum yolu ile bazı mahalle yollarının asfaltlanması kent sakinlerini epeyi umutlandırmıştı. Araya kış mevsiminin girmesiyle çalışmalar durdu. Çeşitli sebeplerle projeler ertelenmeye başladı.

Doğalgaz çukurları, mezar kapatır gibi kapatılmamalı…

Bakın mahalle yolları delik deşik.

Bütün yolların elden geçmesi gerekiyor.

Bazı mahalle yollarının durumu içler acısı…

Özellikle doğalgaz firması, açtığı çukurları mezar kapatır gibi kapatıp gidiyor.

Peşinden bir yağışla birlikte her yer delik deşik hale geliyor. Halbuki firma, işini bitirdikten sonra çukurun üstüne beton dökmesi gerekiyor.

Dökmüyorsa belediyenin buna el atması gerekiyor.

Bu şehrin makûs talihini değiştirecek biri çıkmayacak mı?

İşte buna yanıyoruz.