45 yıldır İsviçre’de oturan ama TÜRKİYE’yi 0rada YAŞAYAN ADAM:

Abone Ol
45 yıldır İsviçre’de oturan ama TÜRKİYE’yi orada YAŞAYAN ADAM:
Dr. jur. Hüseyin PEKİN
 
Kanıtı da şu: Zürih’teki Atatürkçü Düşünce Derneğinin Genel Başkanlığından da bellidir.
Pekin dostumun ölüm haberini Ankara’daki dostlarına haber vermeye devam ediyorum. Hepsinin ortak yanıtı, özel bir mekânda onu analım oldu. Acım onların bu saygı ve sevgisiyle  biraz olsun teselli etti beni…
*
İlki Sayın Gazalcı ve Sayın Ali Nejat Ölçen oldu. Ailenin damadı Numan Şahin, Yeğeni Şükran Ağartan Şahin’den de haber aldım. Belki de Bartın’a ilk duyuran da yine bendim. Buna değer bir bilge insandı Rahmetli.
*
Bana Gazalcı’yı da, Ali Nejat Bey’i de kazandıran Hüseyin amca idi. Gazalcı’yı ilk kez Moda Çarşısındaki iş yerinde, Nejat Bey’i de “Türkiye Sorunları” dergisiyle tanımıştım. İyi ki de varlar ve iyi ki de dostlarım oldular…
*
Vefatının 40. gününde Hüseyin amca için bir anma toplantısı düzenleme kararı aldık üçümüz…
Buna lâyık, Atom Karınca olarak nitelediğim Hüseyin Pekin dostumu anmak ve yaşatmak, hayatta olduğum sürece boynuma borçtur. Mekânı cennet olsun. Kendisi Zürih Müslüman Mezarlığında toprağa verildi.(Dostu Mahmut Saraç dostum iletti bu haberi.)
 
Sayın Mustafa Gazalcı’nın “Uzaklarda kayan bir yıldız: Dr. Hüseyin Pekin” başlıklı yazısını siz değerli dostlarımla paylaşıyorum:
 
Ankara’daki akrabası telefonla arayınca, “Hüseyin Ağabey’e bir şey mi oldu yoksa” dedim. “Ne yazık ki, hissettiğiniz gibi onu kaybettik” dedi üzgün bir sesle, Numan Şahin.
Dr. Hüseyin Pekin İsviçre Zürih’teki evinde uzunca bir süredir rahatsızdı. Arada bir telefonla haberleşiyorduk. Son zamanlarda güçlükle konuşuyordu.
Kaybından büyük acı duydum. Her yakın dostu yitirdiğimde olduğu gibi Dr. Hüseyin Pekin’i yitirince biraz daha yalnızlaşıp, yoksullaştığımı düşündüm.
Zaman yitirmeden eşi Süheyla Hanım’ı aradık. Hüseyin ağabeyin bilincinin hep yerinde olduğunu, 13 Aralık 2017 tarihinde onu yitirdiklerini söyledi.
Dr. Hüseyin Pekin, emekli olduktan sonra kızları Yasemin ve Belma İsviçre’de evlendikleri için o da oraya yerleşti.
 
Araştırmacı yazar Hüseyin Pekin 1935 yılında Bartın’da doğdu. Bartın Ortaokulu, Haydarpaşa Erkek Lisesi, İTÜ Elektrik Mühendisliği Fakültesi ve Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi.  Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli görevler yaptı. Emekli olduktan sonra Zürih’e yerleşti. Yayımlanmış birçok kitabı bulunuyor.