Bayraktaroğlu, Barkod Uygulamalarına yeteri kadar hassasiyet gösterilmesi gerektiği, kağıtlık emvallerin rampada satışlarının yapılması ve standardizasyona dikkat edilmesi, özellikle dikili satışlara önem verilerek yapraklı türlerde normal üretimin yapılmamasını bilahare dikili satışa konu edilmesi, böylece kayın stoklarının azaltılacağını belirterek 2025 yılı damgalarının da Temmuz ayı sonu gerçekleşecek şekilde bitirilmesini ve bunların tek tek sorgulanacağını belirtti.
Bayraktaroğlu, “Ormancılık faaliyetlerimizin çok yönlü ekolojik, teknik, sosyal ve kültürel istekler göz önünde bulundurularak verimli bir şekilde yapılması öncelikli hedefimizdir. Birimlerimiz tarafından yapılacak faaliyetlerde tasarruf tedbirlerine uygun en az kaynak kullanımı ile en yüksek faydanın sağlanması ve imkânların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacağız. Bundan asla taviz vermeyeceğiz. Ormancılık çalışmalarında kaliteyi artırmak için elimizin değmediği orman parçasının kalmayacak.
Bizim için gerekli olan şey kendimizden başlayarak personelimizi de verimli çalıştırabilmek ve onların en az hata yapmasını sağlamaktır. Bu minvalde personelimizin resmi yazışma usul ve esaslarına harfiyen dikkat etmesini, personellerimizin sadece mesai mefhumu gözetmeksizin 185 yıllık köklü geçmişe sahip kurum kültürüne yakışır hareket etmesini sağlayarak buna uymayanların uyarılmasını sağlamaktır.
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde yol kenarlarında tehlike arz edecek yanıcı maddelerin bir an önce uzaklaştırılmasının sağlaması, köylerde yaşayan tüm vatandaşlarımızın yangın eğitimlerine devam edilmesi gerekmektedir” dedi.
İşletme Müdürleri tarafından 2024 yılı ilk altı ayı boyunca yapılan ormancılık çalışmalarının sunumlar eşliğinde irdelendiği toplantı, Şube Müdürlerinin çalışma konuları hakkında yaptıkları bilgilendirme ve değerlendirmelerle sona erdi.
Toplantıya Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar, Sayın Necmettin Aşçi ve Mehmet Ali Deniz, İşletme ve Şube Müdürleri ile Etüt Proje Başmühendisi de katıldı.