Zonguldak

“Adil Düzen" Dernekleşti 

Refah Partisi ve Saadet Partisi'nde yöneticilik yapmış isimler Adil Düzen Derneği çatısı altında bir araya geldi.

Abone Ol

Bugün Arı Pastanesinde düzenlenen kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Dernek Başkanı Sadık Kar ve yönetimi Adil Düzen, Ekonomik, Sosyal, Siyasal Araştırmalar Merkezi Derneğinin amaçlarını ve misyonunu anlattı.

Başkan Sadık Kar, basın toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi"

“29 Mayıs 2023 tarihi itibariyle, 10 kurucu üye kardeşimizle birlikte Adil düzen, ekonomik, sosyal, siyasal araştırmalar merkezini kurduk. Derneğimizin Amacı, Tüzüğümüzün 3. Maddesinde belirtildiği üzere; Adil Düzen hakkında ekonomik, sosyal ve siyasal araştırmalar yapmak suretiyle, ilmî gerçekleri toplumun hizmetine sunmak, sorunlara çözüm üretmek, proje ve stratejiler geliştirmek ve ülkemizin maddi ve manevi kalkınmasına katkı sağlamaktır. Derneğimiz şehrimize, ülkemize ve bütün insanlık âlemine hayırlar getirsin inşallah. İnsan, doğası gereği sorun ve problemlerin üstesinden gelmek üzere, topluluk halinde yaşar. Bu beraberlikten toplumlar ve devletler oluşur. İnsanoğlu, tarih boyunca çeşitli topluluklar oluşturarak kurdukları müesseseler yardımıyla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmışlardır. Topluluklar, karşılaştıkları sorunları çözme adına, -zaman zaman- sosyal yapının, siyasi idarenin tek taraflı kontrolü neticesinde sosyal dengeyi bozan ve sistemi baskıcı bir yapıya büründüren Sosyalizme mecbur bırakılmıştır. Zaman zaman da sosyal yapıyı iktisadi tekellerin kontrolüne veren, herşeyi kâr ve para odaklı değerlendiren Kapitalizm dayatmasına maruz kalmıştır. Tam bu noktada Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan’ın Adil Düzen olarak formüle ettiği ve günümüzde insanlığın tekrar istifadesine sunduğu bir dünya görüşü karşımıza çıkmaktır.

Adil Düzene göre, insanın bedeniyle kişiliği arasındaki münasebetleri düzenleyen dört yeteneği, temel ihtiyaçlarını belirler. Bu ihtiyaçlar, toplumda dört temel kurum aracılığıyla karşılanır. Bunlar; Düşünme yeteneğinden kaynaklanan ilmî ihtiyaçlar ve bunun neticesinde kurulan üniversiteler. Hissetme yeteneğinden kaynaklanan ahlakî ve dinî ihtiyaçlar ve bunun neticesinde kurulan dinî müesseseler. Ünsiyet yeteneğinden kaynaklanan siyasî ihtiyaçlar ve bunun neticesinde kurulan siyasî müesseseler. İrade yeteneğinden kaynaklanan İktisadî ihtiyaçlar ve bunun neticesinde kurulan müesseseler. Bu kurumlar faydalı mal ve hizmetlerin üretimini artırdıkları ölçüde sosyal gelişmeye süreklilik kazandırırlar. İşte bizler bu kurumlar vasıtasıyla, ihtiyaçların karşılandığı bir toplum kurabilmek için, bilimsel araştırmalar yapmak, konferans ve paneller düzenlemek ve bunu kamuoyu ve yetkili mercilerle paylaşmayı hedeflemekteyiz. Gayret bizden muvaffakiyet Allah’tandır.”