Adnan Küçükvar'ın açıklaması şu şekilde:

Rektör Özölçer’den Berat Kandili Mesajı Rektör Özölçer’den Berat Kandili Mesajı

''Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) en düşük/taban emekli maaşının14.469 liraya yükseltilmesi kapsamında oluşan ‘farkların hesaplara yatırılması’ haberini, başlayacak ‘Ramazan Ayı’ öncesi ‘bayram sevinci’ edasıyla verdi.
Yüzde 44.38 enflasyon ortamında, yüzde 15.75 TÜFE toplamıyla belirlenen, asgari ücret (22.104 tl) ve açlık sınırı(23.000 tl) altındaki taban maaş:14.469 TL.
İnanıyorum ki, TÜFE’nin dili olsa ‘bu nasıl hesap’ diye dövünür!..
Düşünebiliyor musunuz, 2008 emeklilerimizin tamamı başta olmak üzere, emeklilerimizin  yüzde 80’i açlık sınırı altında aldığı maaşlarla ‘Kent Yoksulu’ durumunda ve yaşam kaliteleri yerlerde sürükleniyor. 
Bu insanlarımızın çoğu, yani yüzde 54’ü yani, 6 milyon 480 bini ailesini geçindirmek için 2. bir işte çalışırken bile devletine 1.950 TL Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) ödüyor.
Ne hazindir ki, Emekliler Yılı 2024’te ikinci işte çalışırken ölen1.708 işçiden 512’si 50 yaş üzeri insanlarımızdı.
Ömür yolu kısalmış emeklilerin içinde bulundukları ‘çarpık, eşitsiz, adaletsiz’ uygulamalar, maalesef, seçilmiş ve atanmışların açıklama ve icraatlarıyla devam ediyor.
Gazete manşetlerine bakın!..
Alo Diyanet Fetva Hattı, Fitre/ Fıtır Sadakası’nın asgari ücretli ve emekliye verilebileceğini açıkladı. 
Fitre, İslâm’ın sosyal yardımlaşma çerçevesinde, dinen zengin olan Müslüman’ın, belirli kimselere vermesi Vacip(yapılması gereken) bir sadakadır.
Bu sene günlük fitre 180 tl olarak belirlendi. Diyanet, 2024 fitresini 130 tl olarak açıklamıştı. Buna göre: 2025 yılı Fitre miktarı yüzde 38 oranında arttırılmış oldu.
Emekli Yılı 2024 sonunda emekliye reva görülen zam oranı ise TÜFE toplamıyla yüzde 15.75 idi.
Son günlerin aktüel konularından biride, emekliye yapılan bayram ikramiyeleri.
Geçen yıl 3 bin lira olan bayram ikramiyeleri bu yıl 4.000 tl - 4.500 tl bandında olacağı konuşuluyor.
Enflasyon ve kronikleşen yoksulluk gölgesinde yaşam mücadelesi veren emekli, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesinde; bir kurban hissesinin 15.000 tl - 20.000 tl olduğu ortamda, asgari ücret olan 22.104 tl bayram ikramiyesi bekliyor. Ya da En azından, emekli bayram ikramiyeleri artışları, asgari ücret artışlarına endekslenmeli.
Türkiye Yüzyılı’nda, ‘Emekli Yılı 2024’te maalesef emeklinin beklediği ‘sağduyu devrimi’ gerçekleştirilemedi. 2024’te emekliye verilen bazı haklar(DDY ve Otobüs seyahatlerinde indirimler) 2025’te kaldırıldı.
Emekli bunu hak etmiyor. Emekli çalışırken ödediği primlerle maaşını kutsallaştırmanın yanında, bu toplumun önderleridir. Çalışma hayatlarında bıraktıkları tecrübelerle, kendinden sonra geleceklere ufuk ve yol açmışlardır.
UNUTMAYALIM, ülkenin ekonomik kalkınma payı içinde, emeklinin akıl ve alınteri ile çektikleri eziyetler yekûn tutar.''

Kaynak: Haber Merkezi