İŞTE O AÇIKLAMA:
233 Sayılı KHK ile tanımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ile ilgili son aylarda hem ülke gündeminde hem de özellikle Zonguldak'ta ortaya atılan asılsız haberler kamuoyunu meşgul etmektedir. Birilerinin kanun teklif taslağı olarak yazdığı ve muhalefete malzeme olsun diye kasıtlı olarak servis edilen bu metnin hiçbir geçerliliği yoktur. Kanun yapıcı TBMM'de hiç bir milletvekilimiz bu kapsamda bir kanun teklifi hazırlığı içinde dahi değildir. İlgili komisyonlara gelmiş bir kanun teklifi de ortada yoktur. Muhalefetin amacı ortaya büyük bir yalan atıp, algı oluşturup halkımızı yanlış bilgiler ile farklı eylemler içine iterek siyasi bir rant sağlamak olduğu açıkça ortadadır. TBMM'de bir çok komisyon toplantılarında, meclis kürsüsünde bütün kömür işletmelerini eleştiren ve kömür üretimine ne zaman ülke olarak son verileceğini ve kömür üretimin durdurulmasının bir takviminin belirlenmesini gündeme getiren CHP milletvekillerinin olduğu da bilgimiz dahilindedir. Özelleştirilecek, peşkeş çekilecek söylemleri yıllardır muhalefetin gündeme getirdiği asılsız iddialardır. Siyasi rant için muhalefetin bu eylemlerde bulunmasının ne TTK' ya ne Zonguldak'a ne Bartın'a ne Karabük'e faydası olmayacaktır. Amaçları TTK da üretimi baltalamak, çalışan işçilerimizin motivasyonunu bozmak ise çok vahim bir tablo ile karşı karşıyayız demektir.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar'a Zonguldak, Bartın, Karabük Milletvekilleri, İl başkanları, Karabük Belediye Başkanımız, GMİS Başkanı ve başkan yardımcımıza gerçekleştirdiğimiz ziyarette Bakanımız TTK hakkında çıkan bu yalan yanlış haberlere değinerek enerji alanında ve TTK özelinde bizleri bilgilendirdi. "Bakanlık olarak enerjide dışa bağlılığın azaltılması için Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yaptığımız atılımlar ortadadır. Gabar’da petrol arama çalışmalarımız, Mavi vatanımızda ve özellikle Zonguldak Filyos açıklarında tespit edilen doğal gaz sahalarında yapılan çalışmalarımız, Yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalarımız, yeraltı kaynaklarımızı ekonomiye kazandırmak için yapılan çalışmalarımız ortadadır. Yerli ve milli enerji kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılmasındaki bu adımlarımız, bu başarı öykümüz birilerini rahatsız etmiştir. Fakat bizler yanlış ve yanıltıcı söylemlerin etkisinde kalmadan, yılmayarak ülke olarak daha çok üretmeliyiz.
TTK özelinde ise iş sağlığı ve güvenliğine önem vererek üretimi artırmak en önemli hedefimizdir. TTK bünyesinde yapılan yeni teknolojik yatırımlar, yeni kuyu ve yeni lavuar projelerimizi hayata geçirme çalışmalarımız devam etmektedir. Bunun için TTK bünyesine en son 2000 işçi alarak ve devamında ihtiyaçlar doğrultusunda yeni alımlarında planlamasını yaparak TTK’daki üretim hedeflerimize ulaşacağız.
Yerli kömür üretiminin desteklenmesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışmalarımızda hız kesmeden devam edeceğiz.
Bakanlık olarak bütün çalışmalarımız daha güçlü bir TTK içindir. TTK konusunda Zonguldak, Bartın, Karabük ne düşünüyorsa, hangi hassasiyetleri besliyorsa biz de bakanlık olarak aynı düşünceleri taşımaktayız”.
Ziyaretimiz sonunda Bakanımıza teşekkürlerimizi sunarak Zonguldak, Bartın ve Karabük'e davette bulunduk.” dendi.