Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Ali Topaloğlu, elektrik ve doğalgaza gelen zamlara tepki gösterdi.
Konutlarda ve sanayide elektriğe yapılan yüzde 25’lik zam ile sanayide doğalgaza yapılan artışın, tüketicilere zam olarak geri döneceğini belirten Topaloğlu, “Her gün zam haberiyle uyanmaktan bıktık. Bu kriz ortamı artık yaşamı sürdürülemez hale getiriyor” ifadelerini kullandı.
Topaloğlu'nun açıklaması şu şekilde:
''ZAMLAR DEVAM EDİYOR !
EKONOMİK VE SİYASİ KRiZ IN FATURASINI TÜKETİCİLER ÖDÜYOR !
TEK ÇARE ERKEN SEÇİMDİR.
Konutlarda ve sanayide elektrike yapılan %25 zam ve Sanayide doğalgaz zamları Biz Tüketicilere fiyat artışı olarak dönecektir. Artık yeter diyoruz. Her gün zam haberiyle uyanmaktan bıktık usandık.
Ülkemizde yaşanan siyasi ve ekonomik kriz biz Tüketicilerin zaten zor olan yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.
Bunun en son örneği elektrik ve doğalgaz zamlarıdır. Bu zamlar biz Tüketicileri doğrudan etkileyecek zamlardır.
Siyasi iktidar ,Bir yandan enflasyonu düşüreceğim diyerek emekliye emekçiye verilen zamları çok düşük seviyelerde tutarken. Diğer alanlarda her şeye astronomik zamlar yaparak biz Tüketicilerle adeta dalga geçiyor.
Siyasi iktidarın kendi eliyle yaratmış olduğu bu ortam bizleri sefalete derin yoksulluğa itiyor.
Ülkemizde yaşaman bu kriz ortamının acilen giderilmesi gerekiyor. Bunun da Tek yolu Demokratik bir şekilde ülkeyi erken seçime getirmektir.''