Sağlık

Alzheimer'a karşı mucize beslenme: Hangi gıdalar riski azaltıyor?

Alzheimer hastalığı, dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkiliyor ve beslenme alışkanlıkları bu riskin artmasında önemli rol oynuyor. Peki günlük beslenme tarzımız Alzheimer riskini artırabilir mi? Uzmanlar, Akdeniz diyetiyle hem kalp hem de beyin sağlığınızı koruyabileceğinizi vurguluyor.

Abone Ol

Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, 1-30 Eylül Dünya Alzheimer Ayı dolayısıyla, Alzheimer hastalığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Alzheimer hastalığının tanımını yapan Dr. Öğr. Üyesi Ruşen, “Alzheimer hastalığı, bilişsel (kognitif) bozukluk, duygusal ve davranışsal değişiklikler, fiziksel ve fonksiyonel gerilemeler ve beyin işlevlerindeki bozukluklara bağlı olarak zihinsel işlevlerde gerileme, davranış sorunları ve işlevsellikte azalma ile giden dejeneratif (dokuların normal yapılarının bozulup, normal fonksiyonlarını yapamayacak hale gelmesi) bir hastalıktır.