Ülkemizin 2009 yılında dahil olduğu ve çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı Türkiye Ulusal Destek Servis’ince yürütülen e-twinning’in tüm faaliyetleri Avrupa Komisyonunca destekleniyor. Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan e-twinnig Avrupa'ya komşu olan ülkeleri de kapsıyor.
FARKLI OKUL, FARKLI ÜLKE VE ÖĞRENCİLERİN İŞBİRLİĞİ ESAS ALINIYOR
Öğrenci merkezli olarak yürütülen ve etkinliklerin ortaklar tarafından çevrimiçi ortamda paylaşıldığı, e-twinning platformunda farklı okul, farklı ülke ve öğrencilerin işbirliği esas alınıyor. Katılımcı ülkelerden öğretmenlerin sanal ortamda tanışıp, birlikte fikir ve örnek uygulamaları birbiriyle paylaştığı platformda geliştirilen projeler Avrupa Komisyonu tarafından destekleniyor.
PROJE GRUBUNDA TÜRKİYE’DEN VE YUNANİSTAN’DAN ÖĞRETMENLER BULUNUYOR
Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi (ZAAL), Konya Beyşehir ve Üçpınar, Samsun Bafra, Tekirdağ Çerkezköy, Ankara, Erzurum, Nevşehir, Gaziantep’ten farklı ortaokul ve liselerle Yunanistan’dan Geko Lykeio - Vanista okulu öğretmenleri işbirliğiyle, uluslararası e-twinning projesine dahil oldu. ZAAL İngilizce Öğretmeni Burcu Özdil Kıransoy’la birlikte aralarında Türkiye’den ve Yunanistan’dan öğretmenlerin de bulunduğu proje grubu, “Lest’s prevent laste Oils from Mixing with Nature” (Atıkların doğaya karışımını engelleyelim) başlıklı proje geliştirdi.
DOĞAYA KARIŞAN KİRLETİCİLERİN ZARARLARI ANLATILDI
Şubat 2023’ta başlayıp mayıs sonunda tamamlanacak projeyle başta atık yağlar olmak üzere doğaya karışan kirleticilerin zararları ve geri dönüşüm açısından önemi anlatılacak. Bu kapsamda yapılan yüz yüze bilgilendirme çalışmaları, hazırlanan broşür ve afişlerle öğrencilerle vatandaşların bilgilendirilmesi sağlanırken atık yağ da toplanacak.