Ramazan Bayramı’na yaklaştığımız bu günlerde, Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdürü Vekili Erol ZİYADOĞLU ve İl Müdür Yardımcısı İsmail BARUTCU’nun katılımıyla, tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler sıklaştırıldı.
Özellikle Ramazan Bayramı nedeniyle tüketim alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler dikkate alınarak, tüketiminin artması muhtemel olan ürünlerin (pastacılık ürünleri ve tatlılar, un ve unlu mamuller, ekmek, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb.) üretimini ve satışını yapan işletmelerin resmi kontrollerine ağırlık verildi.
Yapılan resmi kontrollerde, gıda işletmeleri hijyenik yönden denetlenmekte olup, ürünlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgileri, satış ve muhafaza koşulları titizlikle kontrol edilmektedir. 5996 sayılı Kanun kapsamında uygunsuzluk tespit edilmesi halinde, müdürlükçe gerekli idari işlemler yapıldı.
Ramazan Bayramı öncesi yapılan denetimlerin etkinliğini daha da artırmak amacıyla, vatandaşların karşılaştıkları sorunları Alo Gıda 174 hattı üzerinden bildirmelerinin önemi büyük olduğuna vurgu yapıldı.