Zonguldak

Beyaz Baklava

Zonguldak mutfağının lezzetlerinden biri olan beyaz baklava, bildiğimiz baklavalardan biraz farklıdır. Beyaz görünümüyle dikkat çeken bu tatlı, bayramların vazgeçilmezlerinden. Her ne kadar biraz uğraştırıcı olsa da, lezzeti buna değer

Abone Ol

Baklavanın beyaz kalmasının sebebi; ısısı düşük fırında 4-5 saat kalmasıdır. Baklavayı görenlerin ilk tepkisi ,pişmediği yönünde olmasına ramen yedikten sonra çok hoşlarına gider. Bazıları da fırın veya davulun kapağını açık bırakarak, pişirmeyi tercih eder.

İç malzemesi olarak; bölgemizde bolca ağacı bulunan ceviz kullanılır.

Beyaz baklava bölgemizde eskiden tepsi yerine , daha büyük olan ve sini denilen kaba yapılırdı.Bunun sebebi bayramlarda gelen gidenin çok olmasına dayanır.

Afiyet Olsun, İyi Bayramlar

Hayati Yılmaz ile

Zonguldak Tarih.