Kandilli’nin Kestanecik köyünde 1829’da kömürün bulunmasıyla tarihinin başladığını kaydeden Başkan Çakmakoğlu, Beldelerinde 1930-1970 yıllara kadar Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’ya ait Lojmanları, sinemaları, plajı, sosyal tesisleri ve madencilerin çocuklarının ücretsiz eğitim aldığı özel okulları olduğunu, Madende çalışan işçi sayısının da 7 binlerde olduğunu kaydetti. TTK Armutçuk Müessesinde bugün çalışan madenci sayısının 600’le düştüğünü kaydeden Başkan Osman Çakmakoğlu, İtalyan ve Sırpların ve Boşnakların da bir dönem Kandilli’de yaşadığını ve bu gün kullanılmaz hale gelen 1848 de İtalyanlar tarafından yapılan varegel başta olmak üzere tüm koyların turizme açılması için önemli projeler yapacaklarını ifade etti.
Zonguldak’ın en güzel koylarına sahip olduklarına vurgu yapan Başkan Osman Çakmakoğlu, İktidarlarının gücüyle Kandilli’yi yeni baştan imar etmek istediklerini söyledi.
Çakmakoğlu hızlı başladı
Karadeniz Ereğli’ye bağlı Kandilli Beldesi Belediye Başkanlığı görevine Ak Partiden seçilen Osman Çakmakoğlu, bozulan yollar ve atıl durumda kalan park ve bahçelerde temizlik operasyonu başlattı.
Bunlar da ilginizi çekebilir