Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Devrim Dural, sadece iki ayda asgari ücretin 1527 lira eridiğini, emekli maaşlarının da alım gücünün düştüğünü belirterek, “Ramazan ayının başında vatandaş yine yoksullukla mücadele etmek zorunda bırakıldı” dedi.
Dural, ENAG verilerine göre asgari ücretin 19 bin 759 liraya, en düşük emekli maaşının ise 12 bin 934 liraya gerilediğini belirterek, Ak Partinin ‘Aile Yılı’ olarak duyurduğu 2025’in, halk için ‘Zulüm Yılı’na dönüştüğünü söyledi.
Özellikle Et ve Süt Kurumu (ESK) önünde sabahın erken saatlerinde kuyruğa giren vatandaşların durumuna dikkat çeken CHP İl Başkanı, “AKP’nin ‘Türkiye Yüzyılı’nda vatandaşa düşen pay, uzayan kuyruklar ve derinleşen yoksulluk oldu. Çocuklarına et yedirebilmek için eşinden gizli ucuz et kuyruğuna giren vatandaşın hali, iktidarın yarattığı ekonomik buhranın özetidir” diye konuştu.
Dural, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun ‘Mideleri çok doldurmayın’ açıklamasına da tepki göstererek, “Sayın Bakan, halkın midesini dolduracak parası bile yok, rahat olun, vatandaş zaten aç!” ifadelerini kullandı.