Firma sahibi Sadık Ayanoğlu, Devrek İlçesi Çaydeğirmeni beldesinde kurulan salyangoz fabrikası olarak Fransa’ya 1,5 milyon dolarlık salyangoz ve salyangoz ürünü ihraç ettiklerini belirtti. 1997 yılında 20 bin metrekarelik alanda fabrikayı kurduklarını kaydederek, “Fransa’ya 1997 yılında 511 bin 611 dolar, 1998’de 531 bin 717 dolar ve 1999’da da 1 milyon 53 bin dolar olmak üzere toplam 2 milyon 96 bin 328 dolarlık dondurulmuş salyangoz eti, kabuğu ve dolmasını ihraç ettik” dedi.
Ayanoğlu, üretim kapasitelerinin de yıllık 600 ton olduğunu salyangoz fabrikasını oldukça modern şekilde düzenlediklerini ve hijyene önem verdiklerini belirterek bölge halkını ekonomik koşullar nedeniyle salyangoz toplamaya büyük ilgi gösterdiklerini ifade etti.
İl Müdürü Nihat Ağan, Hijyen koşullarının önemli olduğunu AB standartlarında üretim yapılması gerektiğini kaydetti.
Fransız mutfağına salyangozlar Devrek’ten
Zonguldak İl Tarım ve Orman İl Müdürü Nihat Ağan, Yıllardır Fransa’ya salyangoz ihracatı yapan Ayanoğlu Fabrikasını ziyaret etti.
Bunlar da ilginizi çekebilir