İpekçi açıklamasında , “Zonguldak kamuoyunun hatırlayacağı üzere, geçtiğimiz aylarda Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem'e bir saldırı gerçekleşmişti. Saldırının ardından CHP tarafından halk sokağa davet edilmişti.
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanlığı olarak, duruşumuz o süreçte gayet netti. Belediye başkanına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Olayı ve gerçekleştirenleri kınadık. Ancak CHP'nin sokak çağrısına şiddetle karşı çıktık. Kendilerine, hukuka güvenmelerini; halkı sokağa çağırmak yerine, adaletin görevini yapmasına müsaade etmelerini önerdik. Bugün yaşananlarda, Zonguldak Belediye Başkanı yine mikrofonu eline alıp halka sokağa çıkma çağrısı yapıyor. Üstelik bu çağrıyı, tüm CHP'lilerin gerçekleri bildiği bir durumda, sadece kaosa sebebiyet vermek, alenen devleti tehdit edip yapılan hukuksuzlukları bastırmak adına yapıyor.
Tüm kamuoyunun malumu olduğu üzere, soruşturmalara sebebiyet veren şikayetleri yapanlar, CHP'li; belgeleri savcılıklara ulaştıranlar, CHP'li; hatta itirafçı durumunda olanlar dahi CHP'lilerdir. Ancak Cumhur İttifakını suçlayıp, şu an görevini yapmaya çalışan kamu görevlilerine engel olmaya çalışıyorlar. Eline mikrofon tutuşturulan CHP'li arkadaşlar, halkı sokağa çağırma saplantısından vazgeçmelidir.
Yalan yanlış bilgilerle yönlendirilen ve aralarına çok sayıda provokatör karışan toplulukların kimlerin canını yakacağını kimse bilemez. Bu millet, geçmişinde sokak hareketleriyle çok defa sınanmış ve çok kayıp vermiştir.
DEVLETİMİZ, SOKAK HAREKETLERİYLE NASIL BAŞ EDECEĞİNİ DE İYİ BİLİR
CHP yöneticileri bu yanlış ve sonuçsuz tutumdan vazgeçmelidir. CHP kendi iç meselelerini kabullenip sokakta değil, parti içinde çözmelidir. Vatandaşlarımızı kendi oyunlarına alet etmemelidir. Kamuoyu, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin “Sokaklar belirsiz, tehlikeli, karanlık ve her şeye açık” uyarısını dikkate almalı ve sürecin tamamlanmasını itidal ve sükunet içinde beklemelidir. Son olarak; 29 Ocak tarihli basın açıklamamızda, CHP kademeleri ve bozulan anlayış sebebiyle yaptığımız eleştirilere ek olarak, en kısa zamanda olağanüstü bir kongreye gidilerek partinin ülke menfaatleri için mücadele edecek gerçek CHP'lilere bırakılması gerektiğini ifade etmiştik. CHP'nin bu günün şartlarında aldığı kongre kararı, “yangından mal kaçırmak” için değil, ülkeyi yangın yerine çevirmekten vazgeçmek için olmalıdır. En başta da Ali Mahir Başarır gibi ne idüğü belirsiz , ağzından çıkanı kulağı duymayan, millete tek bir faydası olmayan, hadsiz hudutsuz tipler kapı dışarı edilmelidir” dedi.