Edinilen bilgilere göre, R.K. ve N.K. isimli şahıslar, 'Bilişim Sistemleri Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık-Hırsızlık, Kasten Yaralama ve Mala Zarar Verme' suçlarından toplamda 21 suçtan aranan ve 16 yıl 7 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunuyordu.
Ayrıca, N.K. hakkında 'Bilişim Sistemleri Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık' suçundan dolayı 5 yıl hapis cezası bulunuyordu. JASAT ekiplerinin yaptığı titiz çalışmalar ve fiziki takibin ardından, her iki şahıs Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı tarafından Çaycuma'da yakalanarak gözaltına alındı. Şahıslar, sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu başarılı operasyon, güvenlik güçlerinin suçlulara karşı olan kararlı mücadelesinin bir örneği olarak dikkat çekti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.