Bu kapsamda İl Müdürlüğü tarafından 09.05.2023 tarihinde Devrek Kaymakamlığı Toplantı Salonunda Kadın Girişim Kooperatifleri üyelerine gıda hakkında çeşitli konularda bilgilendirme yapmak üzere eğitim semineri düzenlemiştir. Kadın üreticilerimize verilen teknik eğitimde Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Zeynep Özdemir Gören ve Gıda Mühendisi Arzu Saatci tarafından hammaddenin kabulünden tüketiciye sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kurallardan bahsedilmiştir.
Kadın kooperatif üyelerine gıda ürünlerinin üretiminde ve satışında gerekli hijyen esasları, gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıda ürünlerinin etiketlenmesi, Türk Gıda Kodeksi gıda etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında bilgiler verilmiştir.
İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı ''kırsaldaki kadınların emeklerinin değerlendirmesi ve kooperatiflerin güçlenmesi amacıyla eğitimlerimiz devam edecek '' dedi.