Çayın demlenme şekli, içeriğindeki faydalı ve zararlı maddelerin dengesini etkileyebilir, bu da sağlığımız üzerinde önemli sonuçlar doğurabilir. Yanlış demlenen çay, özellikle aşırı kaynatıldığında veya çok uzun süre bekletildiğinde bazı zararlı bileşiklerin ortaya çıkmasına neden olabilir.
YANLIŞ DEMLEME SAĞLIK SORUNLARINA DAVETİYE ÇIKARTIYOR
Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çay çok önemli bir yere sahip. Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için çok yararlı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman farklıdır.
Ancak yanlış şekilde demlediğiniz çayla çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkabilirsiniz.
ÇAYIN ACI OLMAMASI VE UZUN SÜRE DAYANMASI
Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Bu durum çayın acımasına sebebiyet verebilir.
OCAK ÜZERİNDEN ALIN
Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.
YÜKSEK ISIYA MARUZ BIRAKMAYIN
Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit oluşturabilir.
KANSER RİSKİ VAR
Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.
BURUK BİR TAT BIRAKIR
Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız, acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz.
Haber Merkezi
Ülkemizde en çok tüketilen içeceklerden biri olan çay demleme şeklinin kanser riskini arttırdığı ortaya çıktı. Yanlış demleme sağlık sorunlarına davetiye çıkarırken yüksek ısıda kalan ve demlenen çayın insan sağlığı için büyük tehdit oluşturduğu söyleniyor.
Çayın demlenme şekli, içeriğindeki faydalı ve zararlı maddelerin dengesini etkileyebilir, bu da sağlığımız üzerinde önemli sonuçlar doğurabilir. Yanlış demlenen çay, özellikle aşırı kaynatıldığında veya çok uzun süre bekletildiğinde bazı zararlı bileşiklerin ortaya çıkmasına neden olabilir.
YANLIŞ DEMLEME SAĞLIK SORUNLARINA DAVETİYE ÇIKARTIYOR
Türk mutfağının geleneksel içecekleri arasında çay çok önemli bir yere sahip. Bitki çayları her ne kadar sağlığımız için çok yararlı olsa da çayın yeri ve önemi her zaman farklıdır.
Ancak yanlış şekilde demlediğiniz çayla çeşitli sağlık sorunlarına davetiye çıkabilirsiniz.
ÇAYIN ACI OLMAMASI VE UZUN SÜRE DAYANMASI
Çayın acımaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı ocak üzerinde bekletmemenizi öneririz. Bu durum çayın acımasına sebebiyet verebilir.
OCAK ÜZERİNDEN ALIN
Bu nedenle çay iyice demlendikten sonra muhakkak ocak üzerinden alınmalıdır. Aksi taktirde başta gastrit ve ülser olmak üzere midede meydana gelebilecek hasarlara sebebiyet verebilir.
YÜKSEK ISIYA MARUZ BIRAKMAYIN
Çayı demlerken veya demledikten sonra yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay insan sağlığı için büyük tehdit oluşturabilir.
KANSER RİSKİ VAR
Sürekli yüksek ısıda ve kaynar bir şekilde içilen çay ilerleyen zamanlarda kanser hastalıklarına sebebiyet verebilir.
BURUK BİR TAT BIRAKIR
Dışarı da içtiğimiz çayların yüksek ısıya maruz kaldığı nasıl anlarız diyorsanız, acımaya yüz tutmuş ağzınızda fazla buruk bir tat bırakmasından anlayabilirsiniz.
Haber Merkezi