İŞTE O YAZI:  
Zonguldak kestanesi meşhurdur. Diğer yörelerde yetişen kestanelerden farklı orta büyüklüktedir ve parlak kahverengidir. Oldukça lezzetli olan bu ürünümüz hem sobanın üstünde kızartılarak kebabı hem de su da kaynatılarak haşlaması yapılır. Haşlamasına yöremizde duzlama (tuzlama) derler,
Kestane Haşlama Malzemeleri
500 gram kestane su (üzerini 1-2 parmak geçecek kadar), 1 çay kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz.
Kestaneleri güzelce yıkanır. Kestanelere tepe kısmından çok derin olmayacak şekilde çizik atılır. Dilerseniz yanlamasına da çizebilirsiniz ama pişerken dağılmamaları için kesiğin çok derin olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Çizdiğimiz kestaneleri uygun büyüklükte bir tencereye alıp, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenir. Ve lezzet vermesi için 1 çay kaşığı tuz eklenir. Ocağı açıp ilk 10 dakika kaynayana kadar orta ateşte, ardından altını kısıp pişene kadar 15-20 dakika kısık ateşte pişirilir. Sıcak yenir, Soğuduktan sonra kabuğun soyulması daha zordur.

Gazipaşa’da ağaçtan düştüler! Gazipaşa’da ağaçtan düştüler!

Editör: Eren Aşkar