İşte o yazı:
“Zonguldak'ta kestaneden hoşaf (Kompostu) yapılır. Bu hoşafın ismine yöre ağzı ile Zonguldak'ta "Zurfa" (Zırfa- Zırva) deniliyor.
Kestaneleri tam ortalarından bıçakla yarın. Derin bir kaba koyup üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Yarım su bardağı şekeri de ekleyip bir gece bekletin.
Ertesi sabah iyice yumuşayan kestanelerin kabuklarını soyun. Soyulmuş kestaneleri orta boy bir tencereye koyun. Üzerine 2 su bardağı toz şeker, 6-7 su bardağı su ve tuzu ekleyin. Orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte kestaneler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Soğuyunca servise sunun.”
Kestane Hoşafı…
Hayati Yılmaz ile Zonguldak Tarih Zonguldak’ın kaybolmaya yüz tutmuş Kestane Hoşafını yazdı.
Bunlar da ilginizi çekebilir