Zonguldak'tan nereden emekli olabilirler ?
Tabi ki de özel sektör olmayan bir şehir olduğu için çoğu devlet kurumlarından emekli. 
Kimisi öğretmen, Milli Eğitimden , 
kimisi TTK'dan, kimisi SSK'dan,
 kimisi TCDD'den... 
Yani bir zamanlar devlet kapısına gittiğimizde, karşımızda gördüğümüz  devleti temsil eden insanlar. Yıllarca çalışmışlar, emeklilik için pirim ödemişler. Onlar o zamanlar “devletin yüzünü bize gösteren kişiler” idi. Devletin ciddiyetini bize öğretenler. Gururla taşıdıkları bu görev ile kendini devlet olarak görenler.

Milli piyango biletleri görücüye çıktı: İşte büyük ikramiye tutarı Milli piyango biletleri görücüye çıktı: İşte büyük ikramiye tutarı

Şimdi o yıllarda bu fotoğrafı gösterseler onlara . "Gelecekte ne hale düşeceksiniz" diye : devletin verdiği güven ve güç ile “saçma sapan konuşma” derlerdi.

Şimdiki devlet çalışanları , ileride ne yaşayacağını bilemem ama kuyruktakiler aslında eski devleti simgeleyen insanlardır. Açıkçası böyle baktığımda aklıma, “ ‘eski Türkiye’  ,diye hitap ettikleri o dönemden intikam mı alıyorlar ?" . gibi bir şüphe gelmiyor değil.
Karşı tarafa da "yat limanı" yapılınca; yeni devlet ile eski devlet arasındaki farkın tam anlamıyla ortaya çıkacağını tahmin ediyorum.

Hayati Yılmaz ile
Zonguldak Tarih

Kaynak: Sosyal Medya