Zonguldak

Levrek nasıl yenmeli!

Balık sezonun açılmasıyla birlikte Gastronomi Uzmanı ve ünlü Gurmeler balık çeşitlerine göre yemek tariflerini açıklıyor. Levrek balığının nasıl yapılacağı konusunda şu görüşlere yer veriyorlar.

Abone Ol

İşte o tarif: 
 Orta boy levrek (kişi sayısına göre sayıyı ayarlayabilirsiniz), 1 adet kuru soğan (2 balık için 1 tane yetiyor), 1-2 adet domates, 1 adet limon, Yarım çay bardağı zeytinyağı, Karabiber, Tuz, Defne yaprağı (tercihe bağlı)
FIRINDA LEVREK TARİFİ YAPILIŞI
Levrekleri temizletip yıkayalım. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek levrekleri üzerine yerleştirelim. Balıkların içine ve üzerine azar azar zeytinyağı gezdirelim. Tuz ve karabiber serpelim. Soğanları, domatesi ve limonu dilimleyerek balıkların içine yerleştirip fırına sürelim. 160 derecede 45-50 dakika kadar pişirelim.