Pulat mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Kabotaj Hakkı; bir devletin kendi karasularında Deniz Ticareti yapabilmek, kendi vatandaşlarını ve kendi bayrağını taşıyan gemilere has bir hak olarak tanıması anlamına gelir.
29 Nisan 1926 tarihinde TBMM Türk denizciliğinin gelişmesini sağlamak için Kabotaj Kanunu’nu kabul ederek 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe koymuştur.1 Temmuz 1926 günü, yabancılara verilmiş kapitülasyonların sona erdiği gündür. Bu nedenle 1926 yılından beri bu anlamlı günü bayram olarak kutlamaktayız.
Büyük Kurtarıcımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ’ün 1 Kasım 1937 de Meclis açış konuşmasında söylediği, Türkiye Cumhuriyetinin tam bağımsızlık ilkesinin denizdeki bir yansıması olarak belirttiği “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız.” sözü denizcilikteki vizyonumuzu açıklamaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle; 1 Temmuz 1935’te Denizcilik Bayramı olarak kutlanmaya başlanan ve 1 Temmuz 1939’dan sonra denizciliğimizin tanıtılması, sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması bağlamında “Kabotaj ve Denizcilik Bayramı” olarak kutlanan bu bayramın tüm denizcilerimize kutlu olmasını dileğiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını saygı , rahmetle anıyor ve tüm denizcilere başarılar diliyoruz.”