Ben de bu duygularla ‘Yeniden Türk Devrimi, Yeniden Atatürk’ diyen ATA Parti’deyim” dedi.
“TÜRK DOSTU DEĞİLİM, TÜRK OĞLU TÜRK’ÜM”
Cumhuriyete giden yolda Kuvâ-yı Milliye’nin yanında yer alan Papa Eftim, o dönemlerde kendisine “Türk Dostu” diyenlere şöyle tepki göstermişti:
”Ben Türk dostu Eftim değil, Türkoğlu Türk Eftim'im. Ben, her zaman, her yerde Türk olduğumu beyan ettim. Bir yabancı, Türk dostu olabilir. Fakat benim gibi halis bir Türk vatandaşının, yabancı bir Türk dostu gibi gösterilmesi, onun milliyetinden şüphe edilmesine delalet eder ki, bundan incinmemek, üzülmemek imkânsızdır. Bana Türk demeyip, Türk dostu diyenleri hiçbir surette affedemem.”
“ATATÜRK: BABA EFTİM BİZE BİR ORDU KADAR YARDIM ETTİ”
Milli Mücadele’nin en önemli isimlerinden biri olan Papa Eftim, 1922'de Büyük Taarruz'dan önce Mustafa Kemal Atatürk'ün de hazır bulunduğu bir ortamda 1’nci Meclis üyeleri ile halka, "Düşmanlarımızın her şeyi var. Ancak bizim silah ve cephanemiz yok. Fakat göğsümüzde imanımız var, mutlaka kazanacağız. Yaşasın muzaffer Türk ordusu" diye seslenmişti. Milli Mücadelenin başarı ile sonuçlanmasının ardından Atatürk de Papa Eftim için “Baba Eftim, milli mücadelede bize bir ordu kadar yardım etti" diye takdirlerini ifade etmişti.
“DEDEMİN YOLUNDAYIM”
ATA Parti’deki 1’nci olağan büyük kongrede 16 kişilik MYK’ya giren Selçuk Erenerol, dedesi Papa Eftim gibi Atatürk’ün yolunda olduğunu söyledi. ATA Partiyi Türkçü ve Atatürkçü bir anlayışa sahip olduğu için tercih ettiğini belirten Erenerol “Dedem, Milli Mücadelede Atatürk’e inanmış, Atatürk ile birlikte hareket etmiş. Onlar başarmışlar. Ben de bu duygularla ‘Yeniden Türk Devrimi, Yeniden Atatürk’ diyen ATA Partideyim. Karşı Devrimin hız kesmeden sürdüğü bir ortamda, Türkiye’yi, Ümmetçi Şeriatçı Arapçı AKP’den kurtarmanın, yeniden akıl bilim çizgisine getirmek olduğunu düşünüyorum. Bu da, ATA Parti ile olacaktır” dedi.
SELÇUK ERENEROL KİMDİR?
Yeditepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi (Sosyoloji Yandal) ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2017 yılında dönem 2’ncisi olarak mezun oldu. Mezuniyetinden hemen sonra Belçika’ya gitti.
Brüksel’de Odysseus Network ve Université Libre de Bruxelles’in düzenlediği “Avrupa Birliği Göç ve İltica Hukuku” programını tamamladı. Ardından aynı üniversitede “Siyaset Bilimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans” ve “Din Bilimleri ve Laiklik” bölümlerinde okudu.
TÜSİAD Brüksel Ofisinde staj yapan Erenerol, halen Bağımsız Türk Ortodoks Patrikhanesi Vakfı Başkan Yardımcılığı ile Basın Sözcülüğü ile Milli Düşünce Merkezinde Milli Stratej Araştırma Kurulunda görev yapıyor. ATA Parti’nin 1’nci olağan genel kurulunda 16 kişilik MYK’ya giren Selçuk Erenerol iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor.
ATA PARTİ’NİN YENİ KURMAYLARI ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
MERKEZ YÖNETİM KURULU: Namık Kemal Zeybek (Genel Başkan), Ahmet Dinç (Genel Başkan Yardımcısı / Seçim, Hukuk İşleri Başkanı), Asuman Zeybek (Genel Başkan Yardımcısı / İş Dünyası ile ilişkiler Başkanı), Selçuk Erenerol (Genel Başkan Yardımcısı / Çağdaş Devlet İşleri Başkanı), Emin Fahir Gür (Genel Başkan Yardımcısı / Güvenlik İşleri Başkanı), Fatımatüzzehra Kıraç (Genel Başkan Yardımcısı / Sağlık, Gençlik İşleri Başkanı), Ferruh Sezgin (Genel Başkan Yardımcısı / Strateji Başkanı), Feyzullah Budak (Genel Başkan Yardımcısı / Eğitim, AR-GE Başkanı), Halide Çaylan (Genel Başkan Yardımcısı / Dış İlişkiler Başkanı), Hasan Kürşat Aydın (Genel Başkan Yardımcısı / Ekonomi İşleri Başkanı), Hüseyin Arabacı (Genel Başkan Yardımcısı / Siyasi İşler Başkanı), Memet Erdem Toraman (Genel Başkan Yardımcısı / İletişim Başkanı), Mustafa Çalık (Genel Başkan Yardımcısı / Kültür, Sanat İşleri Başkanı), Özgür Kaleli (Başsayman / Genel Muhasip), Rıza Zelyüt (Genel Başkan Yardımcısı / Başdanışman), Vedat İlteriş Çınaroğlu (Genel Başkan Yardımcısı / Örgüt Başkanı), Veli Ekin (Genel Sekreter / Başyazman), MERKEZ DİSİPLİN KURULU: Kahraman Melek, Karibe Baysal, Nur Tamam, Serap ilaçlan, Tayyar Alper Aksoy, Temel Çoraklı ve Yalçın Bayram.