Türkiye’de hipodromlar Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından yönetilir. At yarışlarının düzenlendiği bu platformlar, yarışlara ilgi duyanların büyük ilgi gösterdiği alanlardır. İşte Türkiye’deki başlıca hipodromlar ve öne çıkan özellikleri…

  1. Veliefendi Hipodromu (İstanbul)

1912 yılından bu yana hizmet veren ve altılı sonuçları takibinin de yerinde yapıldığı Veliefendi Hipodromu Türkiye’nin en köklü ve en büyük hipodromu olma özelliği de taşır. Bu hipodromlara uluslararası at yarışları da düzenlenir. Hem çim hem de sentetik pistlere sahip olan hipodrom içerisinde at hastanesinin de bulunduğunu belirtelim. Son derece modern bir tesistir.

  1. 75. Yıl Hipodromu (Ankara)

Ankara’da hizmet veren 75. Yıl Hipodromu açılışını 1998 yılında yaptı. Geniş pistlere sahip olması ve tribünlerinin de gayet modern olmasıyla ön plana çıkar. Biri çim ve diğeri kum olmak üzere 2 adet pisti olan hipodrom içerisinde 150’den fazla ahır da bulunuyor.

  1. Şirinyer Hipodromu (İzmir)

Şirinyer Hipodromu ise 1856 yılından bu yana hizmet veriyor olmakla birlikte Türkiye’nin en eski hipodromu olma özelliği de taşıyor. Gece düzenlenen at yarışlarıyla da sıklıkla gündeme gelen hipodrom 2 adet piste sahiptir. Pistlerden biri kum, diğeri çimdir. 200’den fazla ahır barındıran hipodrom nostaljik bir atmosfer sunar.

S.S Zonguldak Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Sezgin Kahveci Ramazan Bayramı'nı kutladı S.S Zonguldak Motorlu Taşıyıcılar Kooperatif Başkanı Sezgin Kahveci Ramazan Bayramı'nı kutladı
  1. Yeşiloba Hipodromu (Adana)

Yeşiloba Hipodromu 1978 yılında açıldı ve özellikle yerel at yarışlarının düzenlenmesiyle ön plana çıkar. Tek piste sahiptir ve pisti kumdur. Yeşiloba Hipodromu da 200’den fazla ahır içerir.

  1. Osmangazi Hipodromu (Bursa)

Osmangazi Hipodromu 1993 yılında kapılarını açan ve kum piste sahip olan bir hipodromdur. 200’den fazla ahır barındıran bu hipodrom oldukça modern bir tesise sahiptir.

Türkiye’deki Hipodromların Ortak Özellikleri

Ülkemizde bulunan hipodromların ortak özellikleri arasında en önemli olanı geniş araziler üzerinde kurulu olmalarıdır. Gerek yarış pistleri gerekse tribünler oldukça geniş bir alan sunar. Aynı zamanda içerisinde ahırlar da yer alır ve bu nedenle bir kompleks yapı olduklarını da eklemek gerekir. Çim, sentetik ya da kum pist gibi pist seçenekleri de sunarlar. Eğer bu hipodromlarda düzenlenen at yarışlarını canlı takip etmek isterseniz Son Düzlük internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu platform üzerinden yarış programlarına göz atabilir ve tamamlanan yarışların sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Editör: Melike Özcan