Alaattin Çakıcı Neden Zonguldak’a geldi? GERÇEĞE İNANAMAYACAKSINIZ! Alaattin Çakıcı Neden Zonguldak’a geldi? GERÇEĞE İNANAMAYACAKSINIZ!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen, Üniversite - Sanayi İşbirliğini geliştirmeye yönelik bilgilendirme toplantısı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde, Prof.Dr İsmail Hakkı Özölçer başkanlığında, TOBB Zonguldak Akademik Danışmanı Doç.Dr.Ferdi Kesikoğlu’nun moderatörlüğünde yapıldı.

Toplantıya; Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hakan Şenol Kutoğlu, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Genel Sekreter Muharrem Sarıkaya, Genel Sekreter Yardımcısı Akreditasyon Sorumlusu Erdem Koltuk, Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Genel Sekreter Gündüz Acar, Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu, Genel Sekreter Alper Püren, Devrek Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Engin Kalay ,Genel Sekreter Vekili Murat Akar ile ZBEÜ TTO Ar-Ge Proje Birimi üyeleri katılım Sağladı.

Toplantıda konuşan Rektör Özölçer, TSO’lara bağlı işletmeler ile Üniversitenin iş birliğinin bölgenin kalkınması için büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Ufuk Avrupa, TÜBİTAK ve diğer fonlayıcı kuruluşlar tarafından sağlanan desteklere ancak Üniversite ve sanayi işbirliği ile geliştirilecek proje ve mekanizmalarla ulaşılabileceğini belirten Rektör Özölçer, bu mekanizmaları önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek adına kararlı olduklarını ve bu anlamda Karadenize Kıyı Ülkeler ile Sınır Ötesi İşbirliği programı için hazırlanan ve 2 yabancı ülkenin de ortak olacağı projeye sanayi işletmelerinin de dahil olabileceğini açıkladı.

Toplantıda; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir tarafından;  Dünyadaki mevcut konjonktürün  Türkiye’ye yansımalarından ve BAKKA bölge planından yola çıkarak  Endüstri 4.0’ın etkileri, AB Yeşil Mutabakatı- Paris İklim Anlaşması, ABD-ÇİN Ticaret Savaşları, Aktif   Bölgesel  Çatışmalar,   İK  Yetkinliği  Gelişimi,   AR-GE,   İnovasyon   Ekosistemi,  Yapısal   Reformlar, Enflasyon, Dış Ticaret Açığı ve Borç Stoku, Zonguldak’ta Mevcut Sektörlerde Derinleşme, Sektörel Çeşitlilik, Yaşam Kalitesi Gelişimi, Güç Birliği ve Lobi, Zonguldak İl – İlçe Sege Verileri, Bölgedeki Güçlü Sektörler ve Kuruluşlar, Filyos Projesinin Bölgeye sağlayacağı avantajlar ile ZTSO tarafından takip edilen projelerin anlatıldığı bir sunum yapıldı.

Toplantı sonunda Mavi Ekonomi, Akıllı Lojistik, Kenevir Eylem Planı, Aktif Karbon ve Kömür, Yaşlı Bakımı, Jeopark ve Kırsal Turizm alanlarında proje geliştirmek üzere alt grupların ve bunlar arasında yakın iletişimin sağlanması ve sürdürülmesi görüşülerek istisarelerde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim