Sağlık

Uzmanlar uyardı: Bu yiyecek grubu kolon kanseri sebebi

Yeni bir araştırma, kırmızı ve işlenmiş etlerin genç yetişkinlerde kolon kanseri riskini artırabileceğini ortaya koydu.

Abone Ol

Araştırmacılar yakın zamanda NPJ Precision Oncology dergisinde yayınlanan bir çalışmada, genç kolon kanseri hastalarında arginin adı verilen bir amino asidin sindirimi sonucu oluşan metabolit seviyelerinin genellikle daha yüksek olduğunu bildirdi.

Bilim insanları, gençlerde kolon kanserine neden olan yüksek metabolit düzeylerinin, kırmızı et ve işlenmiş etin uzun süreli aşırı tüketimiyle açıklanabileceğini söyledi.

Cleveland Clinic'in Mikrobiyal Dizileme ve Analitik Kaynak Merkezi direktörü araştırmacı Naseer Sangwan, "Verilerimiz ana itici gücün diyet olduğunu açıkça gösteriyor. Genç başlangıçlı riskle ilişkili ana metabolitleri zaten biliyoruz, bu yüzden artık araştırmamızı doğru yönde ilerletebiliriz." dedi.