1 Şubat 2025 itibariyle; Aylık elektrik tüketimi 1.049 lira ve üzerinde olan konut abonelerinin faturalarının %96 oranında zamlanacağını, 1049 lira olan bir fatura 2057 liraya çıkacağını söyleyen Yavuzyılmaz, ilerleyen aylarda daha az tüketim yapan grupları da kapsayacak şekilde zamlı tarifenin kapsamının genişletileceğini hatırlattı.
Yapılan ve yapılması planlanan zamlara karşı Tüketici Hakem Heyetlerine sunulmak üzere örnek itiraz dilekçesini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Yavuzyılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Saldırıya uğradı! Ağır yaralandı Saldırıya uğradı! Ağır yaralandı

"Tüm vatandaşlarımıza uyarı! Yüksek gelen elektrik faturalarına itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz. Peki nasıl? Bilindiği üzere 1 Şubat 2025 itibariyle; Aylık elektrik tüketimi 1.049 lira ve üzerinde olan konut abonelerinin faturaları %96 zamlandı. 1049 lira olan bir fatura 2057 liraya çıktı. Bu zamdan apartman ve site aidatları da (ortak alanlarda kullanılan elektrik tüketimi nedeniyle) etkileniyor! İlerleyen aylarda daha düşük elektrik tüketimlerine de zam gelmesi bekleniyor.

Elektrik Mühendisleri Odası, bu haksız bedellerin iadesine ilişkin örnek bir itiraz dilekçesi hazırladı. Ekte paylaştığım dilekçe örneği ve yüksek gelen elektrik faturalarınızla birlikte Tüketici Hakem Heyeti’ne bireysel başvuruda bulunabilirsiniz. Bu yolla haksız tahsil edilen fatura tutarlarının iadesini talep edebilirsiniz. Hakkımızı arayalım, itiraz hakkımızı kullanalım!"

Kaynak: Haber Merkezi