Bol keseden ruhsat dağıtmışız! Bol keseden ruhsat dağıtmışız!

Köprü altı açıldı, köprünün endüstriyel değeri ortaya çıktı ve korunmasına karar verildi… Bu kararın verilmesinde en büyük etken, geçmişteki sel felaketinden alınan dersler oldu. Karara en çok kent sakinleri ve tarihçiler sevindi. İlk başlarda yıkılacağı açıklansa bile, trafikte doğan aksaklıklar ve Zonguldak limanının Karadeniz turu Kruvaziyer yolcu gemileri gezilerine dahil edilmesi, konunun turizm faaliyetleri kapsamında değerlendirilmesine vesile oldu…
Köprünün altı tamamen boşaltıldıktan sonra, perçinler ve lamalar yenilendi, otantik demir işçiliği açığa çıkarıldı, ilaçlı boya ile kaplandı. Fevkani Köprü, yerini Eyfel Kulesi altı benzeri iç içe geçmiş sanat eseri aldı. Köprünün dereye bakan tarafında sadece camekanlı, restoran ve kafeler var. Diğer taraflar açık ve yaya trafiği her yöne serbest. Aslında ‘yayaya açık müze’ desek daha doğru olur…
Rıhtımdaki yolcu gemisi, gezi yolu ve Fevkani altı camekanlı restoranlar sadece yerli halkın değil, gezmeye gelen turistlerin ilgi odağı oldu.
Zonguldak Nostalji
Canlandırma haber...