Sağlık

Yılbaşı gecesini hafif ve enerjik tamamlayın

Sağlıklı bir yılbaşı sofrası hakkında tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, “Yılbaşı gecesini hafif ve enerjik tamamlayın. Çiğnenmeden veya az çiğnenerek tüketilen et ürünleri midenin sindirim yükünü artırır. Bir tabak planı oluşturulmalı ve tabaktaki besinlerin tüketim süresi uzatılmalıdır. Özel yemeklerde asitli ürünler, meyve suları ve alkol tüketimi de riskli gruptur” dedi.

Abone Ol

Yeni yılın ilk anlarını bedene ve sağlığa iyi gelecek seçimlerle taçlandırmanın öneminden bahseden Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, “Bayramlar, kutlama yemekleri, toplantılar, arkadaş buluşmaları, yeni yıl gibi özel günlerde beslenme alışkanlıkları farklılaşabilmektedir. Farklılaşan menüler karşısında endişelenmek yerine kontrollü tüketim sağlayarak mutluluk hormonu artırılabilir. Özel yemeklerde porsiyon ayarlamasına dikkat etmek ve yavaş yemek hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı koruyacaktır" diye konuştu.