Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu, öğrenciler ve akademik kadro tarafından ortaklaşa yürütülen projeler kapsamında, üniversitenin serasında üretilen marullar, hem sağlıklı gıda üretiminin önemini vurgulamakta hem de üniversite sosyal tesisine taze ve organik ürünler sunmakta.
Yapılan açıklamada, “Ayrıca bu tür uygulamalar, öğrencilere sürdürülebilir tarım pratikleri hakkında bilinç kazandırarak, çevresel sorumluluk duygusunu güçlendirmektedir. Kampüste marul yetiştiriciliği, sürdürülebilirlik bilincinin artmasına, çevre dostu alışkanlıkların yerleşmesine ve sağlıklı gıda tüketiminin yaygınlaşmasına katkı sağlamakta ve sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaşması adına önemli bir adım olarak öne çıkmaktadır” dendi.
ZBEU Marul üretiyor
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu Gıda ve Tarım Bölümü akademisyenleri ve öğrenciler organik marul yetiştirmeye başladı.
Bunlar da ilginizi çekebilir