Zonguldak

ZBEÜ, TEKNOFEST’te Yerini Aldı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katıldı. 

Abone Ol

Cumhuriyetin 100. Yılında ’Milli Teknoloji Hamlesi’ mottosuyla 8’incisi gerçekleştirilen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Ankara’da başladı. Yüz yirmi altı katılımcının yer aldığı festivalde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi de stant açarak yerini aldı. İlk günden ziyaretçi akınına uğrayan festivalde ZBEÜ standı da yoğun ilgi gördü.  Ziyaretçileri ağırlayan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, TEKNOFEST’e ilk kez katıldıklarını ve heyecanlı olduklarını açıkladı. ZBEÜ’nün mühendislik kökenli bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Özölçer, Grizu-263, OVAT gibi pek çok teknoloji takımına ev sahipliği yaptıklarını ve birçok birincilik başarısı elde ettiklerini belirtti. Bir teknoloji üssü olan TEKNOFEST’te bulunmaktan memnuniyet duyduklarını dile getiren Rektör Özölçer, bundan sonraki yarışmalara da sürekli katılacaklarının ve bu konuda öğrencileri desteklediklerinin altını çizdi. 
“Büyük Bir Üniversiteyiz”
Mühendislik kökenli büyük bir üniversite olduklarını vurgulayan Rektör Özölçer, ZBEÜ olarak 15 fakülteye ve çok güzel laboratuvarlara sahip olduklarını dile getirdi. Öğrenci sayılarının 35 bini bulduğunu ifade eden Rektör Özölçer, ZBEÜ’nün mavi ile yeşilin buluştuğu güzel bir kampüs üniversitesi olduğunu belirtti. Rektör Özölçer, tercih dönemi boyunca süren öğrencilerin ilgisini ek kontenjanlarda da görmeyi beklediklerini sözlerine ekledi. 
Milli Teknoloji Hamlesine Zonguldak Katkısı
TEKNOFEST’te Rektör Özölçer’e eşlik eden ZBEÜ TEKNOPARK Genel Müdürü Doç. Dr. Ferdi Kesikoğlu, milli teknoloji hamlesine Zonguldak olarak ellerinden gelen katkıyı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi. Türkiye’de girişimci ekosisteminin son yıllarda giderek arttığını ifade eden Kesikoğlu, TEKNOFEST’lerin bu duruma çok iyi örnek teşkil ettiğini söyledi. TEKNOFEST’lerde derece alan gençlerin sonrasında start-uplar kurduğunu ve bu start-upların şirketlere dönüştüğünü belirten Kesikoğlu, Türkiye’nin sadece bu sene TEKNOKENT’ler ve diğer alanlarda 2 milyar dolarlık yazılım ihracatı yapan bir ülke haline geldiğinin altını çizdi.