Ankara’da tertip edilen çalıştayın açılışında BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Türk Radyoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Deniz Akata ve dernek üyeleri, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (International Atomic Energy Agency) yönetimi, Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Murat İnce, BEUN Tıp Fakültesi Dahili Bilimleri Bölümünden Doç. Dr. Gökçe Kaan Ataç, Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden akademisyenler, araştırmacılar ve sektör temsilcileri yer aldı.

BEUN Tıp Fakültesi Dahili Bilimleri öğretim üyesi Doç. Dr. Gökçe Kaan Ataç’ın koordinatörlüğünde hazırlanan Uluslararası Atom Enerjisinin (IAEA) desteklediği “Bilgisayarlı Tomografide Radyasyon Dozunun Gerekçelendirilmesi ve Optimizasyonu İlkelerinin Uygulanması” (Regional Workshop on Implementation of Principles of Justification and Optimization of Radiation Dose in Computed Tomography) başlıklı proje çalıştayın açılış konuşmasını Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer gerçekleştirdi. Rektör Özölçer, Tıp ve mühendislik alanların birleşim noktasında büyük önem arz eden bilgisayarlı tomagrafinin modern dünyada hastalığın teşhisinde ve tedavisinde hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Rektör Özölçer, ayrıca radyoloji alanında önem arz eden bilgisayarlı tomografinin doğru bir şekilde kullanılması, yalnızca hastaların güvenliğini sağlamakla kalmayıp aynı zamanda sağlık sisteminin sürdürülebilirliğini ve başarılı sonuç alınmasının da önemine değindi. Özölçer konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sağlıkta teknoloji, radyasyon güvenliği ve bilimsel araştırma gibi alanlarda ülkemizin en iyi akademik kadrolarına sahip kurumlarından olan üniversitemizin bu tür organizasyonları düzenli olarak gerçekleştirmeyi bir görev bildiğini belirtmek isterim. Batı Karadeniz’in sağlık üssü olan Üniversite Hastanemizin verdiği hizmetlerle ve Tıp Fakültemizin uluslararası sağlık alanında yaptığı çalışmalar, iş birlikleri ve bilgi paylaşımı ile sağlık ve teknoloji alanındaki yükselişimize değer katmaktadır. Bu düşüncelerle çalıştayda edineceğimiz bilgi ve deneyimlerin, sadece bugün değil; gelecekteki çalışmalara da katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Doç. Dr. Gökçe Kaan Ataç Hocamız ve ekibini kutluyor; değerli katılımcılara teşekkür ederek başarılar diliyorum.”

Rektör Prof. Dr. Özölçer’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Deniz Akata, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayın radyoloji alanında yapılacak çalışmalara katkı sağlayacağının altını çizerek, “Bu tür bilimsel toplantıların radyoloji alanında standartların yükseltilmesini uygulamalarda ise en güvenli sonuçların elde edilmesinde kritik bir rol oynamaktadır. Bu hususta geliştirilen yeni verilerin ışığında değerlendirilecek ve nitelikli tartışma ortamına vesile olacağına inandığım çalıştayın düzenlenmesinde kıymetli desteklerinden dolayı başta Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer olmak üzere, proje ekibi, Uluslararası Atom Enerjisine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay, Türkiye ve yurt dışından katılan akademisyen, araştırmacı ve sektör temsilcilerin yer aldığı farklı oturumlardan oluşan bildiri sunumlarıyla devam etti.

Maden Sektöründe İş Güvenliği Programı Maden Sektöründe İş Güvenliği Programı

13 Aralık 2024 tarihine kadar devam edecek olan çalıştay, kapanış oturumuyla sona erecek.

Kaynak: Haber Merkezi