İşte o yazı:  Zonguldak, Bartın dolaylarında "Karkırdak" dartı ya da diğer adıyla süt katığı, sabah kahvaltılarında daha sıvı ve sıcak bir haldeyken tüketilebilen, dondurulup yemeklerde tatlılarda kullanılabilen enfes lezzetlerden biri! 
Sütün kaymağının toparlanıp, bir tencere ya da tavanın içerisinde tortu kıvamına gelene kadar kaynatılması mantığına dayanıyor. Sıvı haldeyken kalıpların içerisine dökülerek katı hale geliyor ve uzun süre dayanabilen, birçok tarife muhteşem bir lezzet veren bir tarife dönüşüyor.
Dartı en uzun süre dayanabilen lezzetlerden biri olduğu için eskiden büyüklerimiz kışa hazırlık amacıyla yaparlarmış.

Efe Baran Kazancı son yolcuğuna uğurlandı Efe Baran Kazancı son yolcuğuna uğurlandı

Editör: Sercan Yıldırım