Maden ve santrak işçileri yine özelleştireme kararının iptal edilmesi talebiyle Çayırhan’dan Ankara’daki Özelleştirme idaresi önüne yürüyüş başlattı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, "Müzakere süreci başlasın diye bekledik, ancak tek bir adım atılmadı" diyerek yetkililere tepki gösterdi.
"Sesimizi Türkiye duydu, ama bakanlık duymadı''
Kasım ayında başlattıkları yürüyüşü, özelleştirmenin Mart ayına ertelenmesi üzerine durdurduklarını hatırlatan Akçul, “İyi niyet gösterdik, devletimizin işçisinin yanında duracağına inandık. Ancak aylardır kapımızı çalan olmadı, müzakere süreci işletilmedi. Devletimiz işçisini mağdur etmez, haklıdan yana tavır alır dedik ama görüyoruz ki bu konuda bir adım atılmadı” ifadelerini kullandı.
"Müjde diye sundular, gerçekte zehir oldu''
Özelleştirme şartnamesinde birkaç değişiklik yapıldığını belirten Akçul, yapılan düzenlemelerin çözüm üretmediğini söyledi: “Duyduğumuz kadarıyla işçi sayısı 2050 olarak belirlenmiş, lojman boşaltma süresi de 4 aydan 12 aya çıkarılmış. Bunu müjde gibi sunuyorlar ama özünde hiçbir kazanılmış hakkımız korunmuyor. Bize bir parmak bal çaldıklarını sanıyorlar ama bu olsa olsa bir parmak daha zehir! Bu zehri yutmayacağız, hakkımızı sonuna kadar savunacağız.”
"Çayırhan pes etmeyecek!''
Çayırhanlı işçilerin mücadelesinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Akçul, “Bugün bu mücadeleyi bırakır, özelleştirmeye göz yumarsak, yarın çocuklarımız bizden hesap sorar. Bu yüzden tekrar yollara düşüyoruz. Yürüyüşümüz Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na kadar sürecek. Biz oyalama değil, bu kararın tamamen iptal edilmesini istiyoruz! Çayırhan’ı, emeğimizi ve geleceğimizi savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.