Baltaş, “Türkiye’de yeraltı kömür madenciliğinin yapıldığı ilk bölge olan Zonguldak Taşkömürü Havzası, son yıllarda üretimdeki düşüş, verim artışının sağlanamaması ve iş kazalarıyla ülke gündeme gelmektedir. Yaşanan bu gelişmelerde jeolojik özelliklerin yeterince doğru anlaşılamadığı ve çalışmalara yansıtılamadığı görüşünü tartışmaya açmak için TMMOB Zonguldak Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenmiş olan Türkiye 23. Kömür Kongresinde ‘Zonguldak Kömür Havzasının Jeolojik Yapısını Doğru Anlamak İçin Neler Yapılmalı? İsimli bildiriyi sunacağım.
Bu çalışmada karmaşık sedimantasyon süreçlerinin yaşandığı paralik kömür havzalardaki deltalarda, taşkın ovalarında, lagünlerde kömürleşme süreçleri hakkında özet bilgiler vermenin yanı sıra, aynı özelliklere sahip Zonguldak Taşkömürü Havzasında gelişen sedimantolojik ve tektonik süreçleri değerlendireceğim. Ayrıca havzada daha güvenli ve verimli üretim yapılabilmesi için, karmaşık jeolojik yapıları daha doğru anlamaya dönük olarak yapılması gerekenleri ve elde edilecek bilgilerin madencilik çalışmalarında nasıl değerlendirilebileceğini örneklerle açıklayacağım” dedi.
Kömür havzasında üretim neden düştü?
Jeoloji Yüksek Mühendisi Ali Baltaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak kömür hazasında ki üretimin verimliliğin düşmesinin nedenlerini kömür kongresinde açıklayacak.
Bunlar da ilginizi çekebilir